Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Borbina" kafica za demokratiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 03. 2009.

Izvor: Borba

"Borbina" kafica za demokratiju


Predstavnici ambasada zemalja Evropske unije, šefovi poslaničkih grupa u srpskom parlamentu, kao i pojedini glavni i odgovorni urednici beogradskih medija prisustvovali su jučerašnjem radnom doručku koji je organizovala redakcija lista „Borba“ da bi prisutne obavestila o pritiscima na ovaj list koji se nastavljaju i 12 dana po objavljivanju informacije da je Vlada Srbije donela odluku da novac poreskih obveznika potroši na Miladina Kovačevića.

Vlasnik novina Ivan Radovanović i glavna i odgovorna urednica Olivera Zekić gostima su predočili pritiske i teškoće s kojima se list „Borba“ susreće od momenta objavljivanja prvog teksta o slučaju „Kovačević“ do sada, od kojih je jedna od najnovijih tužbi štamparije „Borba“ za dug koji su napravile prethodne novine „Borba“, koje su prestale da izlaze.

Prisutni su dali jedinstvenu podršku redakciji lista da nastavi da se bori za istinu i slobodno i nezavisno novinarstvo.

Radnom doručku su, između ostalih, prisustvovali predstavnici ambasada Švedske, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije i Mađarske, zatim Branko Ružić (SPS), Suzana Grubješić (G17 plus), Žarko Korać ispred SDU-a, Miloš Aligrudić i Željko Tomić iz DSS-a, kao i glavni i odgovorni urednik „Politike“ Dragan Bujošević sa zamenikom Draganom Janjićem, i glavni i odgovorni urednik agencije Beta Ivan Cvejić.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi