Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tanjugove vesti od danas deo ponude Evropske redakcije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 07. 2022.

Autor: Tanjug Izvor: Krstarica.com

Tanjugove vesti od danas deo ponude Evropske redakcije

Evropska redakcija (ENR), projekat saradnje novinskih agencija širom Evrope, započela je i zvanično rad objavljivanjem vesti 16 agencija, među kojima Srbiju predstavlja Novinska agencija Tanjug

Tanjugove vesti od sada se objavljuju na sajtu Evropske redakcija (ENR), zajedno sa vestima agencija DPA, AFP, AGERPRES, ANSA, APA, ATA, Belga, BTA, EFE, Evropa preš, FENA, HINA, MIA, STA i TASR.

Kroz ovaj projekat, koji finansira Evropska komisija, agencijama je pružena mogućnost za zajednički razvoj novinarskih standarda, proveru činjenica kao i jednak pristup informacijama, čime se otvara put za sveobuhvatno i raznoliko izveštavanje preko nacionalnih granica.

Cilj projekta je distribucija nacionalnih vesti, informisanje na nepristrasan i nezavisan način kao profesionalni pristup vestima i izvorima koji su mimo propagande i lažnih vesti.

U Briselu očekuju da će Evropska redakcija uspostaviti „centar novinarskog kvaliteta i integriteta u srcu EU“, i naglašavaju da je njen moto – agencije koje rade zajedno i ravnopravno, moto i cele ujedinjene Evrope.

Vesti 16 evropskih agencija učesnica projekata Evropska redakcija objavljivaće se na nacionalnim jezicima, a biće i omogućen prevod na engleski jezik.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi