Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tramp tužio Si-En-En, traži odštetu od 475 miliona dolara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 10. 2022.

Autor: RTS, Gardijan, Rojters Izvor: RTS

Tramp tužio Si-En-En, traži odštetu od 475 miliona dolara

Bivši američki predsednik Donald Tramp tužio je kablovsku TV mrežu Si-En-En za klevetu. Tramp traži odštetu od 475.000.000 dolara, navodi se u podnesku suda u Floridi

Trampovi advokati tvrde da je američka kablovska informativna stanica pokušala da ukalja bivšeg američkog predsednika "serijom skandaloznih, lažnih i klevetničkih etiketa ‘rasista’, ‘ruski lakej’, ‘pobunjenik’ i na kraju ‘Hitler’".

Tužba je podneta federalnom sudu u Fort Loderdejlu.

U tužbi se navodi da je pored jednostavnog naglašavanja bilo kakvih negativnih informacija o Trampu i ignorisanja svih pozitivnih informacija o njemu, Si-En-En pokušao da iskoristi "svoj ogromni uticaj, navodno kao ‘pouzdani’ izvor vesti, da okleveta tužioca u glavama svojih gledalaca i čitalaca sa ciljem da ga politički porazi".

Si-En-En je odbio da komentariše slučaj.

U tužbi se navodi nekoliko slučajeva u kojima je Si-En-En uporedio Trampa sa Hitlerom, uključujući specijalni izveštaj voditelja Farida Zakarije iz januara 2022, u kojem je bilo i snimaka Hitlera.

Tužba dolazi u trenutku kada se bivši predsednik SAD suočava sa značajnim problemima, kao što je istraga američkog Ministarstva pravde zbog rukovanja poverljivim dokumentima.

Trampa je prošlog meseca tužila njujorška državna tužiteljka Letisija Džejms u vezi sa njegovim poslovima kao mogula za nekretnine.

A kongresni komitet i odvojeno istražuje prošlogodišnji napad Trampovih pristalica na američki Kapitol 6. januara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi