Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Emisija 5kazanje slavi punoletstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2022.

Autor: RTV Izvor: RTV

Emisija 5kazanje slavi punoletstvo

Specijalnim izdanjem emisije "5kazanje" autora Bore Otića u petak, 7. oktobra u 21.00 sat na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine biće obeleženo osamnaest godina emitovanja te emisije.

Velike priče malih ljudi, pravljene su među publikom, o publici i za publiku. Bezbroj priča, sagovornika i tema našlo se pred objektivom "Petkazanja" tokom osamnaest godina, što je izuzetna baština života, običaja i etničke i kulturne raznovrsnosti Vojvodine. U stilu realizma, Bora Otić je u emisiji sažeo duh jedne epohe. U svetu koji se ubrzano menja, uspeo je da ovekoveči svakodnevicu običnog čoveka, onakvu kakva zaista jeste, bez ulepšavanja i romantizovanja.

Zahvaljujući interakciji sa gledaocima, ekipa emisije razvila je mrežu saradnika i gledalaca, koji predlažu teme, javljaju se da učestvuju ili predlože ljude iz svoje okoline koji imaju nešto da pokažu. Možda je baš zato, "Petkazanje" interesantno publici svih uzrasta i struktura.

Bora Otić je Vojvodinu obišao uzduž i popreko, prevrnuo svaki kamen i ispričao mnogo životnih priča.

"Možda je neki sitni šoder ostao da ga nismo dirali, nadam se da ćemo stići i to. Pokisli smo bezbroj puta, bili u blatu do guše, bili smo u ozbiljnim situacijama i po snegu i po mrazu. Gde god da smo otišli, bili smo izuzetno dobro primljeni i dočekani, kao neko ko je rod rođeni", kaže autor.

U svom prepoznatljivom maniru, Bora planira da nastavi i dalje, te će gledaoci Radio-televizije Vojvodine imati priliku da vide još mnogo, do sad, neispričanih priča utkanih u letargične pejzaže vojvođanske ravnice.

A punoletstvo "5kazanja" biće veselo, kako i dolikuje: mnogo gostiju i nove priče začinjene nastupom Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, koji ove godine obeležava 65 godina postojanja i vokalni solisti Milan Prunić i Aleksandra Padrov. Studio "5kazanja" biće cela nova kuća RTV-a, uz još mnogo iznenađenja koja ćete imati priliku da otkrijete u petak u 21 sat na RTV1.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi