Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminula Gorica Nešović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2022.

Autor: Danas Izvor: Danas

Preminula Gorica Nešović

Novinarka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini.

Poslednjih nekoliko godina, od 2014. godine, vodila je emisiju „Buđenje sa Goricom i Draganom“, koja se emituje na Radiju S2 (bivši Indeks). Poslednje dve godine nije redovna bila u programu sa dugogodišnjim kolegom Draganom Ilićem već se često uključivala telefonski putem.

Gorica je najpre sedam godina na Radiju B92 sa Draganom vodila jutarnji program „Dizanje“. Potom su sa istim formatom prešli na Radio Beograd, pa na Indeks koji je potom promenio naziv u Radio S2.

– Dobra uigranost je presudna. Nekad se i ne pogledamo a znamo šta ćemo. Pripremu nam odredi svakodnevica. Oboje smo po istom kalupu odrastali, naučili da obraćamo pažnju na male stvari, da hvatamo lepe momente, da se šalimo na sopstveni, a onda i na tuđi račun, ispričala je pre dve godine Gorica o svom dugogodišnjem radu sa Ilićem.

Gorica Nešović rođena je 15. 5. 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju.

Godine 1982. počinje da radi kao stalni saradnik i redaktor u omladinskom programu Ritam srca, koji se emitovao na Studiju B. Radila kao voditelj Radija Studio B do 1989. godine kada sa još nekoliko kolega osniva Radio B92.

Posle nekoliko godina provedenih na B92 vraća se u Studio B, gde počinje emitovanje TV programa, zatim radi kao urednik na Radiju City, a potom na B92 provodi još deset godina do prelaska na Radio Beograd.

– Počela sam u zlatno doba Studija B, gde su već radile zvezde poput Marka Jankovića, Slobe Konjovića, Dragana Jelića, Brane Milunov… Svi mi novi i mladi smo bili pod debelom lupom. Merio se svaki udah, svaka pogrešna reč, svaka nelogičnost. Sećam se, najavljujem neki bend, kažem kako su pre par godina imali veliki koncert…Kad dolazi muzički urednik Goran Kobali i pita: „Je li, kad je bio koncert“? Kaže da sam rekla „pre par godina“, a to su u stvari dve godine i objasni mi da se ili kaže pre nekoliko godina ili tačno kad je bilo. Danas to zvuči kao sitnica na koju niko ne obraća pažnju, a na radiju gde je sve kratko i jasno, mora sve i da bude pravilno – istakla je nedavno u jednom intervjuu.

Tokom angažmana na radiju povremeno je radila i na televiziji. Vodila je razne emisije na Trećem kanalu, a na televiziji Studio B zabavno-muzičke emisije Videodrom i Neosvest.

Objavila je dve knjige inspirisane običnim životom: Priči nikad kraja i Kuvarica.

Gorica je često govorila o dijabetesu sa kojim se borila i zbog kojeg je u jednom trenutku tri meseca ostala bez vida.
„Spadam u onu grupu koja kad (na TV-u) naiđe nešto vezano za bolesti, menjam kanal. To je neki strah od bolesti. Umesto da pobeđujemo taj strah tako što ćemo naučiti, saznati nešto pa onda samim tim i prepoznati kod sebe ili kod drugih neke naznake, ili, ako ništa drugo, prepoznati kad se ide kod lekara i zbog čega dizati paniku ili ne. Ja sam okretala glavu, zato što sam znala da nezdravo živim, da malo spavam i da može nešto od svega toga da mi se desi. To je u podsvesti. Ali kao, ‘neće to meni da se desi’ sto posto, ja ću da to popravim“, ispričala je kako nije htela da „čačka mečku“, rekla je za RTS nedavno.
Bila je poznata i kao izuzetna kuvarica o čemu je često govorila po medijima.

Njena poslednja kolumna za ženski magazin „To sam ja“ objavljena je pre samo dva dana.

„Želim da imam i trošim prilike. Ako se ne dese same od sebe, ja ću da ih proglasim. Ne mora svaka da bude specijalna. Uostalom, tih specijalnih u životu ima jako malo“, napisala je između ostalog u toj kolumni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi