Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Popović: Vlast zaslužna za ugrožavanje nezavisnosti Saveta REM-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2022.

Autor: Beta Izvor: Beta

Popović: Vlast zaslužna za ugrožavanje nezavisnosti Saveta REM-a

Članica Saveta Regulatornog tela Srbije za elektronske medije (REM), Judita Popović izjavila je za TV N1 da je "vlast u Srbiji zaslužna za ugrožavanje nezavisnosti" Saveta REM-a.

Ona je navela da se ne oseća ugroženo i da je "potpuno nepotrebna i potpuno ishitrena" bila večerašnja sednica Saveta REM-a koji je potom saopštio da obustavlja rad, za šta su razlozi "brojni", a "kulminirali su činjenicom da je poslednjih dana ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i njihova bezbednost". Pošto na konkursu letos dozvolu nisu dobile televizije N1 i Nova S, Savet REM je naveo da se "pritisci kojima je REM izložen mogu uporediti s direktnim pozivanjem na linč cele institucije i pojedinaca u njenom sastavu".

Članica Saveta Judita Popović je medjutim rekla da je "ugrožena nezavisnost REM-a, ali je pogrešna adresa... da su to civilni sektor, opozicione stranke i nezavisni mediji. Vrlo dobro se zna ko ugrožava nezavisnost REM-a, a to je prevashodno ova vlast".

Dodala je da se na večerašnjoj sednici Saveta REM glasalo telefonskim putem, i da je većina odlučila da to telo od sutra obustavi rad.Ona je rekla da je sednica zakazana i održana u veoma kratkom roku, i da je "odluka o štrajku REM-a" usvojena sa sedam glasova za, i dva protiv.

"Ja se ne osećam ugroženo i smatram da je sednica bila potpuno nepotrebna i ishitrena. Na kraju krajeva, kada se priča o nezavisnosti REM-a, treba da se dobro prostudira situacija, a ne da se jednim pamfletom obrati javnosti tako jedna ugledna institucija", ocenila je Popović saopštenje Saveta REM-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi