Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izveštavanje o obaveštajno - bezbednosnom sektoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 10. 2009.

Izvor: Danas

Izveštavanje o obaveštajno - bezbednosnom sektoru


U ponedeljak je u beogradskom Medija centru, a u organizaciji Udruženja Evropskih novinara Srbije održan seminar pod nazivom „Izveštavanje o obaveštajno - bezbednosnom sektoru.

Cilj seminara bio je edukacija novinara koji, između ostalog, izveštavaju i o radu obavetajnih i bezbednosnih struktura u zemlji.

Predavači na seminaru bili su eminentni stručnjaci iz Vojnobezbednosne agencije, Vojnoobaveštajne agencije, Bezbednosno informativne agencije, generalnog sekretarijata Predsednika, Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije, generalni sekretar službe poverenika za informacije od javnog značaja, predstavnik OEBS-a i Fakulteta bezbednosti.

Oni su prezentovali način rada ovih specifičnih službi koje se bave obaveštajno - bezbednosnim sektorom, kao i konkretno šta je to što bi novinari morali znati o ovim službama i na koji način izveštavali.

Oni su pokazali da su službe iz ovog sektora, izvršile transformacije i veliki iskorak ka civilnoj kontroli, da su se stvari promenile i da sada javnost ima veću dostupnost informacijama o njihovom radu.

Zanimljivo je bilo čuti i predavanje generalnog sekretara službe poverenika za informacije od javnog značaja, koji je detaljno izneo slučajeve, kada i ko može dobiti i koje su to informacije od javnog značaja.

I. A.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi