Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vitezović i Peković kandidati za RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 10. 2009.

Izvor: Politika

Vitezović i Peković kandidati za RRA


Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine Srbije odlučio je juče da kandidati za članove Republičke radiodifuzne agencije iz nevladinog sektora budu pesnik Milovan Vitezović i Goran Peković, profesor Fakulteta dramskih umetnosti.

Ko će od njih dvojice biti izabran, odlučiće poslanici na prvoj narednoj sednici parlamenta. Nevladine organizacije trebalo je da utvrde listu od dva kandidata, ali one nisu uspele da se dogovore, pa je u parlament stiglo šest kandidatura.

Vesna Marjanović, predsednik odbora, izrazila je žaljenje što NVO nisu uspele da se dogovore o tome i što odbor mora da svede listu na dva kandidata.

Članovi odbora glasali su javno, a svako je imao pravo da glasa za dva kandidata. Milovan Vitezović, kandidat Kulturno-prosvetne zajednice Beograda, i Goran Peković, koga je kandidovalo Međunarodno udruženje propagandista, dobili su najviše glasova. Od ostala četiri kandidata dva nisu dobila nijedan glas.

Parlament na sednici koja je u toku treba da izabere jednog od dva kandidata za članove RRA iz redova novinara. Kandidati su Gordana Suša (NUNS) i Milan Bečejić (UNS).Odbor je juče odlučio i da od poslanika za članove Programskog odbora RTS-a predloži: Dragoljuba Mićunovića (DS), Željka Ivanjija (G17 plus), Branka Ružića (SPS), Ivana Andrića (LDP), Esada Džudževića (PKM), Zorana Šamija (DSS) i Branimira Đokića (SRS).

M. Č.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi