Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Program HRT biće "na kablu" u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2009.

Izvor: Pregled

Program HRT biće "na kablu" u Srbiji


Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je juče da će, prema novom pravilniku, program Hrvatske radio-televizije (HRT) biti u svakom kablovskom sistemu u Srbiji, ali da ta medijska kuća neće moći da emituje program za koji nije platila licencna prava.

Ističući da je novi pravilnik o uređenju medijskog prostora neophodan da bi se uredilo kablovsko emitovanje programa, Karadžić je izjavio RTS-u da se taj pravilnik radi pre svega zbog domaćih emitera, koji nemaju dozvolu za rad.

Zamenik predsednika Saveta RRA je naglasio da „neće biti izbačen“ HRT, koji ima satelitski program, namenjen dijaspori. Taj program, koji se slobodno emituje, namenjen je tome da se u drugim zemljama, a u ovom slučaju u Srbiji, očuva jezik, kultura, nasleđe, rekao je Karadžić.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi