Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Solidarnost sa Kačarevićem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2009.

Izvor: Danas

Solidarnost sa Kačarevićem


Grupa novinara i prijatelja bivšeg urednika Glasa javnosti Slavoljuba Kačaravića, koji je osumnjičen zbog finansijskih malverzacija, zatražili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare da bude pušten da se brani sa slobode.

Nino Brajović, generalni sekretar UNS-a, istakao je da je peticiju potpisalo više od 410 novinara. Potpisi će biti uručeni predsedniku Okružnog suda i nadležnom sudiji.

Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović istakla je da bi novinari trebalo da nadležnima postave pitanje koliko je direktora čije firme nisu vratile kredit u zatvoru i da li se Kačarević okoristio zloupotrebom koju mu stavljaju na teret.

Dragoljub Žarković, glavni urednik nedeljnika Vreme, istakao je da je neodgovorno i politički opasno držati u pritvoru Kačarevića sa obrazloženjem da bi on mogao da utiče na svedoke, jer se krivično delo za koje se tereti desilo pre osam godina.

Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik Politike, istakao je da je Kačarević čovek koji je uvek bio spreman da odgovara za svoje postupke i da zaslužuje solidarnost.

- Novinarstvo je profesija koja je učinila sve da je drugi omalovažavaju, ali je Kačarević učinio sve da ne bude tako, naglasio je Bujošević.

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Presa, istakao je da je ovo hapšenje dokaz da političari u Srbiji „mrze novinare“ i da je Kačarević „kolateralna šteta“ obračuna države i Radisava Rodića.

- Kačarević ima i zdravstvene probleme i njegovo stanje može ozbiljno da se naruši. Mi ne tražimo oprost, on ni sam ne spori da je potpisao ugovor i u više navrata se odazivao na pozive policije. Mi samo tražimo da se on brani sa slobode, istakao je Vučićević.

Antrfile :

NUNS zabrinut za zdravlje osumnjičenog


Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je juče od okružnog tužioca informacije o zdravstvenom stanju osumnjičenog Slavoljuba Kačarevića i merama preduzetim da se njegovo zdravlje ne ugrožava.

NUNS je naveo da nema namere da se meša u istragu i postupak, ali je zatražio od tužioca da obavesti sve zainteresovane za život i zdravlje Kačarevića, kao i najširu javnost o merama preduzetim na zaštiti zdravlja poznatog novinara.

M. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi