Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ujedinitelj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2009.

Izvor: Danas

Ujedinitelj


Kada na nekoj peticiji ugledate jedno ispod drugog imena Milijane Baletić, Verana Matića, Hadži Dragana Antića, Ljubodraga Stojadinovića, Gorana Kozića, Ruže Ćirković..., a potom protrljate oči primetivši na istom mestu ravnomerno grupisane glodure Kurira, Vremena, Pravde i Danasa, onda vam ne ostaje ništa drugo nego da se zapitate - koji je to „majstor“ i oko čega uspeo da ujedini nespojive „pojave“ i likove srpske žurnalističke scene i sačini nešto nalik na novinarski DOS.


Mada na to nije svesno uticao, Slavoljub Kačarević, bivši direktor i glavni i odgovorni urednik Glasa javnosti, trenutno stanar Centralnog zatvora u Bačvanskoj, uspeo je da spoji potpune krajnosti i pokaže da ovdašnja „sedma sila“ ipak oko nečega može da se složi i bar nakratko liči na - silu.

Ako izuzmemo nekoliko večitih čangrizala i društveno-političkih radnika. Kačareviću je to pošlo za rukom jer je za tridesetak godina u profesiji koja za najmanje greške i sitne gafove stvara odiozne etikete raznih vrsta, uspeo da se izdvoji za ovdašnje podneblje raritetnom osobinom - normalnošću.

Valjda zato danas umesto džipa, javne funkcije i ordenja ima samo dijabetes, visok krvni pritisak i dvadeset šlajfni sa potpisima 410 „bednih piskarala“.

Peticiju UNS-a kojom se traži Kačarevićeva odbrana sa slobode zbog sumnje da je kao direktor firme „Manami“ (izdavača Glasa) davne 2001. zloupotrebio službeni položaj i oštetio Komercijalnu banku za oko milion nemačkih maraka nevraćenog kredita (u sadejstvu sa Rajom Rodićem), parafiralo je upravo toliko novinara za samo četiri dana, jer većina potpisnika veruje da je Kačarević u ovoj aferi neka vrsta Žike Živca („klinci kad banku obiju, Žika zaglavi robiju“).

Uz to, kada znaju da je Kačarević svojim životom i u najgorim vremenima pokazao previše ljudskih i poštenih poteza, shvata se zašto su iza njega stali i Veran i Struja, i Bujke i Milijana.

Rođen je 1956. u Beogradu, a karijeru je počeo u Politici, odakle je otpušten zbog teksta o Miri Marković. Potom je bio urednik u Intervjuu, urednik i direktor u Glasu, a kada se zbog poslovnih i izdavačkih poteza pre pet godina razišao sa Rajom Rodićem, bio je direktor u Informatici i savetnik za medije u Ministarstvu telekomunikacija. Trenutno je urednik veb portala Balkanmagazin.

Dragoljub Petrović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi