Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Inicijativa za ulicu Ćuruviji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 04. 2010.

Izvor: B92

Inicijativa za ulicu Ćuruviji

Beograd - Sektor za imenovanje ulica i trgova uputio je zahtev na razmatranje nadležnoj komisiji da jedna od ulica u Beogradu ponese ime novinara Slavka Ćuruvije.

Danka Starinčević, predstavnica tog sektora, je izrazila očekivanje da će predlog biti stavljen na dnevni red sledeće sednice Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova. Član Komisije Nikola Nikodijević potvrdio da postoji saglasnost da jedna od ulica dobije ime po ubijenom novinaru Slavku Ćuruviji i izrazio nadu da će se ta inicijativa naći na sledećoj sednici.

On je istakao da ne postoje zakonske prepreke oko tog zahteva, podsetivši na stav Komisije da se razmatraju predlozi samo za osobe koje su upokojene duže od pet godina.

"Komisija posle razmatranja nekog predloga šalje odluku na razmatranje Ministarstvu za lokalnu samoupravu, koji je posle dostavlja Skupštini grada na usvajanje", podsetio je Nikodijević i dodao da ta procedura ne bi trebalo da traje duže od tri meseca.

Udruženje novinara Srbije (UNS) podnelo je, u martu 2010. godine, inicijativu Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova da se jednoj od beogradskih ulica dodeli ime po ubijenom novinaru Slavku Ćuruviji.

Slavko Ćuruvija, novinar i izdavač "Dnevnog telegrafa" i nedeljnika "Evropljanin" ubijen je, 11. aprila 1999. godine u vreme NATO bombardovanja, ispred svog doma u Svetogorskoj ulici 35. u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi