Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Trg od 11. Juna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Trg od 11. Juna

Na devetu godišnjicu ubistva novinara "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića, 11. juna, zvanično će biti otvoren trg koji je po odluci odbornika Skupštine grada dobio njegovo ime.



Do tada će biti obavljeni neophodni građevinski radovi na samom trgu i uređenje obližnjeg parka. Okolne zgrade dobiće nove table sa brojevima, a za sledeću godinu, kada se navršava desetogodišnjica ubistva novinara, planira se postavljanje spomen-table na trgu ili biste. Konačnu reč o tome daće gradske arhitekte i urbanisti.

- Obeležavanjem devete godišnjice ubistva novinara i otvaranjem trga, Jagodina odaje počast i večnu zahvalnost Milanu Pantiću - kaže predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.

Odbornici Skupštine grada Jagodina jednoglasno su doneli odluku da trg u naselju Tabane, gde je živeo Milan Pantić, ponese njegovo ime. Time je prihvaćena inicijativa UNS.

- Drago mi je što su Milanove kolege pokrenule inicijativu i što je Skupština grada prihvatila da to sprovede u delo. To je doprinos da Milanovo ime, delo i žrtva ne odu u zaborav, već da uvek budu podsetnik i opomena da se tako nešto nikada ne ponovi - kaže Milanova supruga Živka Pantić, koja dodaje da je njena najveća satisfakcija sin Nemanja, koji je posle završenog fakulteta počeo da radi u redakciji "Večernjih novosti".

Antrfile: Istraga


Milan Pantić je ubijen u ulazu svoje zgrade 11. juna 2001. godine. Policija je u okviru istrage i rasvetljavanja okolnosti ubistva saslušala više od 2.000 osoba.

G. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi