Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo novinar Šime Vučković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 04. 2010.

Izvor: Danas

Preminuo novinar Šime Vučković


Beograd - Juče je u Beogradu posle duže bolesti preminuo dugogodišnji novinar Šime Vučković.

Rođen je u Dalmaciji, u Poljicama kod Nina, 25. oktobra 1938. Odrastao je u Zemunu. Na Beogradskom univerzitetu diplomirao je arapski i turski jezik i književnost. U prvoj polovini sedamdesetih postavljen je za dopisnika Tanjuga iz Alžira, a od 1979. do 1984. iz Pariza, da bi krajem osamdesetih prešao u Brisel.

Početkom devedesetih opredeljuje se za onu grupaciju novinara koji su bili odlučni u odbrani narušenih principa profesije. Napušta Tanjug i prelazi u list Borba. Krajem 1994, pod pritiskom režima, prinuđen je da sa velikom grupom novinara i urednika napusti ovaj list. Učestvuje u pokretanju Naše Borbe. Zajedno sa 17 kolega Šime Vučković je osnivač lista Danas. Zbog narušenog zdravlja nije neposredno učestvovao u radu redakcije, ali je svojim ogromnim iskustvom, znanjem i čvrstinom profesionalnih opredeljenja znatno doprineo profilisanju našeg lista.

R. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi