Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio Smederevo ukinuo stranu muziku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Radio Smederevo ukinuo stranu muziku


Smederevo - Sa talasa Radio Smedereva od vikenda čuće se samo muzika na srpkom jeziku.

Novi vlasnik odlučio je da sa programa skine stranu muziku i specijalizovane emisije rok, pop muzike, evergrina i klasike jer su na engleskom jeziku. Motiv za ukidanje stranaca i favorizovanje ćirilice je bolja slušanost, objašnjavaju idejni tvorci odluke.

Emisija ”Tema klasika” sa klasičnom muzikom posle tri decenije biće skinuta sa frekvencije 96,1 lokalnog radija. Umesto ove i ostalih specijalizovanih emisija, od ove sedmice radio će ”svirati” isključivo na srpkom jeziku.

- Jedini motiv je slušanost. Ne znači da ćemo sada odmah preći na turbo folk, ali možda ćemo jednog dana raditi samo turbo folk - kaže Ivan Dulić, direktor Radio Smedereva .

Iako ne kriju zaprepašćenje, zaposelni ne žele javno da komentarišu odluku direktora. Autori ukinutih emisija, posle prvog šoka, tvrde da ne razumeju ovaj poslovni potez.

- Skinuti sa programa emisiju staru 17 godina, uz obrazloženje da se ukida strana muzika je za mene neshvatljivo. Imali smo eksluzivnu saradnju s muzičkim kućama, telefonske intervjue sa inostranim zvezdama. Išli smo ispred vremena - kaže Milan Medenica čije je autorsko čedo emisija ”Razbijanje tišine”.

J. Ilić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi