Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  KRIK: Sudija odbila Popovićev predlog da zamrzne suđenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 02. 2019.

Autor: KRIK Izvor: N1

KRIK: Sudija odbila Popovićev predlog da zamrzne suđenje

Sudija Slađana Pantović odbila je zahtev ministra Nenada Popovića da zamrzne postupak koji se vodi protiv KRIK-a, navodeći da za to ne postoji zakonski osnov. Rekla je i da će odbaciti njegovu tužbu ako se ministar još jednom ne pojavi na sudu da svedoči o duševnom bolu koji mu je nanet KRIK-ovim tekstom, prenosi KRIK.

Kako prenosi KRIK, advokatica ministra Nenada Popovića opravdala je njegov današnji nedolazak navodnim službenim putovanjem u Rusiju. Popović, podsetimo, već godinu dana ne dolazi na suđenja koristeći uglavnom ovaj izgovor.

Sudija Slađana Pantović rekla je da ministar nije blagovremeno obavestio sud da se danas neće pojaviti, kao i da mora da uskladi svoje obaveze sa suđenjima. Najavila je i da će odbaciti njegovu tužbu protiv KRIK-a ukoliko ne dođe na sledeće suđenje koje je zakazala za deset dana.

Sudija je odbila Popovićev zahtev da postupak protiv KRIK-a zamrzne dok je on na funkciji ministra, objašnjavajući da ne postoji zakonski osnov za tako nešto.

Kako navodi KRIK, "interesantno je da je u drugom suđenju po Popovićevoj tužbi protiv KRIK-a, sudija Slobodan Keranović doneo drugačiju odluku – prihvatio je ministrovu molbu i zamrznuo postupak". Advokati KRIK-a žalili su se Apelacionom sudu na ovu odluku.

Popović je, podseća KRIK, četiri puta tužio KRIK zbog priče i vesti objavljenih u okviru međunarodnog istraživanja "Rajski papiri". Tada je otkriveno da ima ofšor firme, da mu je bogatstvo procenjeno na 100 miliona dolara, kao i da u Švajcarskoj ima prijavljeno boravište i plaća porez. Svakom tužbom Popović je tražio naknadu od milion dinara za povredu ugleda i duševni bol, ali se nijednom nije pojavio na sudu kako bi bio saslušan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi