Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kif: Pad medijskih sloboda na Zapadnom Balkanu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 03. 2019.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Kif: Pad medijskih sloboda na Zapadnom Balkanu

Ambasador Velike Britanije Denis Kif izjavio je danas da je 2018. bila najteža za novinarstvo u svetu, da je ubijeno 80 novinara, kao i da se situacija komplikuje „na svim meridijanima“, a da se na Zapadnom Balkanu beleži pad medijskih sloboda.

Kif je na konferenciji „Povratak u budućnost“ koju je organizovao BBC na srpskom, rekao da će u Londonu 10. i 11. jula biti organizovana Međunarodna konferencija posvećena slobodi medija, na koju će biti pozvani ministri spoljnih poslova, organizacije civilnog društva i medijske organizacije.

„Cilj je da sve države učesnice obavežemo na konkretne aktivnosti u cilju zaštite medijskih sloboda. Želimo da ojačamo mehanizme zaštite novinara i resakcija“, rekao je Kif.

On je BBC čestitao godišnjicu rada u Srbiji i svim profesionalnim medijskim kućama poželeo da ne budu „samo posrednik, već glavni bedem odbrane javnog interesa i činjenica“.

Kif je dodao da se mnogi u regionu pozivaju na uputstvo BBC kao glavni autoritet, što samo potvrđuje snagu i vrednost brenda BBC, kojeg se i u Velikoj Britaniji podjednako plaše i vlast i opozicija.

Urednik BBC za Evropu i Ameriku Ameriko Martins rekao je da je cilj te kuće da srpskoj publici obezbedi specifičan sadržaj, analitičko i istraživačko novinarstvo.

On je dodao da je cilj BBC da predstavi priče iz drugog ugla i da ih objasni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi