Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sejdinović: Erupciji mržnje izložen sam godinama, država ne reaguje adekvatno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 03. 2019.

Izvor: Cenzolovka

Sejdinović: Erupciji mržnje izložen sam godinama, država ne reaguje adekvatno

"Čovek jednostavno ostane bez teksta na takvu erupciju mržnje, uvreda i pretnji kojima sam izložen periodično, ali kontinuirano, već godinama, čak nezavisno od toga šta je povod i da li ga uopšte ima", kaže za Cenzolovku Nedim Sejdinović, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine povodom najnovijih pretnji koje je dobio preko Fejsbuk stranice "Srbija NAŠA Zemlja".

„Ponekad je povod neka moja izjava ili aktivnost, a ponekad kanonada krene potpuno nemotivisano – kao da sam ‘dežurni krivac’ koji se po potrebi izvadi iz ladice“, navodi Sejdinović.

Pored pretnji fizičkim obračunom sa Sejdinovićem, on se na ovoj stranici naziva i „muslimanskim ekstremistom“ i „srbomrscem“.

„Strašno je živeti u društvu u kojem se nasilje, mržnja i frustracija svakodnevno neguju iako su vremenom postali džinovski korov koji u potpunosti prekriva i davi sve vitalno u nama“, kaže Sejdinović, koji je upravo podneo ostavku na mesto predsednika NDNV, mada, kako kaže, to nema veze sa ovim pretnjama.

„Nikako ne bi bilo neočekivano da se ta silna mržnja sa interneta na kraju izlije u stvarnost, a za to će u mom slučaju, i ne samo u mom, najveću odgovornost snositi državni organi, koji do danas nisu adekvatno reagovali na mnogobrojne slučajeve pretnji smrću koje su im pravnici NDNV-a dostavljali u proteklom periodu“, kaže Sejdinović.

Progon na Fejsbuku

Na Fejsbuk strani „Srbija NAŠA Zemlja“ je objavljena  fotografija predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedima Sejdinovića, ispod koje piše:

„Nedime Sejdimoviću, toliko nesnosno provociraš običan svet da ako ti neko izvuče uši ne čudi se. Ne odobravamo nikako, ali ne bi ni digli glas. Takav hohštapler i bitanga skoro nije viđena čak ni na Soroševom platnom spisku. Nedim je predsednik NDNV („Nezavisno“ društvo novinara Vojvodine), muslimanski ekstemista i srbomrzac“.

Ispod tog posta je mnoštvo komentara u kojima se Sejdinović najgrublje vređa, komentatori pozivaju i da bude proteran.

Pretnje su prijavljene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi