Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije: Tužilaštvo traži da Radonjić i Romić budu u zatvoru umesto u kućnom pritvoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 04. 2019.

Autor: Dušan Telesković Izvor: Nedeljnik

Presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije: Tužilaštvo traži da Radonjić i Romić budu u zatvoru umesto u kućnom pritvoru

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se osuđeni u prvostepenom postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Milan Radonjić i Ratko Romić, iz kućnog pritvora prebace u zatvor, saznaje Nedeljnik. Tužilaštvo traži da se odluka o kućnom pritvoru preinači, odnosno da se bivšim pripadnicima DB-a odredi pritvor ili da se o trenutnoj odluci ponovo odlučuje. Žalba je upućena Apelacionom sudu u Beogradu.

Nedeljnik saznaje da je žalba podneta iz dva bitna razloga: jedan je uznemirenje javnosti zbog činjenice da je dvojici osuđenih na teške kazne produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, dok je drugi razlog taj što nije zabeleženo u praksi sudova da okrivljeni za teško ubistvo nisu zadržani u pritvoru do pravosnažnosti presude.

Podsetimo, Milan Radonjić je bio načelnik Beogradskog centra DB-a, dok je Romić bio pripadnik ove službe u vreme ubistva Ćuruvije. Specijalni sud u Beogradu osudio ih je 5. aprila ove godine zajedno sa Radetom Markovićem, bivšim načelnikom DB-a, kao i Miroslavom Kurakom. Marković i Radonjić su osuđeni na po 30 godina zatvora, a Romić i Kurak na po 20 godina robije. Marković se već nalazi u zatvoru, Kurak je u bekstvu, dok je Specijalni sud odlučio da se Radonjiću i Romiću produži ranija mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadžora. Boravak u kućnom pritvoru će se računati Radonjiću i Romiću u odsluženu kaznu ukoliko se potvrdi prvostepena presuda zbog čega se otvorilo pitanje svrhe kažnjavanja u ovom konkretnom slučaju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi