Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari nisu pušteni u Skupštinu Čačka, postupak protiv šefa obezbeđenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 04. 2019.

Autor: Beta Izvor: N1

Novinari nisu pušteni u Skupštinu Čačka, postupak protiv šefa obezbeđenja

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da će protiv šefa gradske Službe za bezbednost Bratislava Zečevića biti pokrenut disciplinski postupak zbog incidenta kada je obezbeđenje gradske uprave pokušalo da spreči novinare da uđu u zgradu Skupštine na konferenciju opozicionih odbornika.

Todorović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), rekao je novinarima da je od predstavnika firme, koja je na osnovu tendera angažovana na poslovima obezbeđenja zgrade gradske uprave, zatražio da radnik koji je u petak bio dežuran više ne dolazi na to radno mesto.

"Niko ne može na tom mestu biti nasilan, nevaspitan i neodgovoran, uključujući i obezbeđenje, kao i sve zaposlene. Insistirali smo da se to lice više ne angažuje u Gradskoj upravi. Bratislav Zečević, koji je po komandnoj odgovornosti direktno odgovoran za postupanje tog lica, je podneo pismeni izveštaj o svim dešavanjima. Tokom dana uputiću njegovom načelniku Nebojši Bežaniću predlog za pokretanje disciplinskog postupka", rekao je Todorović novinarima.

On je dodao da je Zečević naveo da je u petak, kada s dogodio incident, bio u direktnoj komunikaciji sa članom obezbeđenja i da je dao instrukcije da se niko ne pušta na gornji sprat zgrade i da konferencija može da se održi u holu ispred sale gradske Skupštine.

"Jeste zabranio prolaz do sale Gradskog veća, ali ne na taj način kao što je učino član obezbeđenja, vređanjem i omalovažavanjem", rekao je Todorović.

Inicident se dogodio u petak, 19. aprila, kada su odbornici opozicije iz Dveri, Nove Srbije i Grupe građana "Za napredniji Čačak" zakazali konferenciju za novinare u holu Skupštine, a obezbeđenje je zabranilo novinarima, kao i opozcionim odbornicima da uđu u zgradu Skupštine.

Nakon guranja sa obezbeđenjem i verbalnog incidenta, odbornici su uspeli da se probiju do sale Gradskog veća, koja se nalazi na spratu, gde su i održali konferenciju za novinare na kojoj su istakli da je zgrada gradske uprave "poluprazna" jer su svi funkcioneri sa pomoćnicima i zamenicima otišli na miting SNS u Beograd.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi