Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Položen venac na spomenik „Zašto” – dvadeset godina od pogibije radnika RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 04. 2019.

Izvor: Danas

Položen venac na spomenik „Zašto” – dvadeset godina od pogibije radnika RTS-a

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas venac na spomenik „Zašto”, tačno u 14.06 časova, u znak sećanja na stradale radnike RTS-a.

Vence su položili državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Stana Božović,  državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović, predstavnici opštine Palilula, direktor RTS-a Dragan Bujošević,  predsednik UO RTS-a Vladimir Vuletić,  porodice nastradalih, kolege i prijatelji, prenosi BeoInfo.

Mladenović je istakao da je prošlo dvadeset godina od zločina NATO pakta u kojem je ubijeno 16 radnika Radio-televizije Srbije i da Grad Beograd svake godine, 23. aprila i 24. marta, polaže venac na spomenik „Zašto” i na taj način, zajedno sa porodicama nastradalih, kolegama i predstavnicima institucija, čuva sećanje na nedužne žrtve ovog zločinačkog čina.

– Danas smo ovde otkrili i ploču koja označava početak radova na izgradnji Memorijalnog centra, koji će biti izgrađen u Aberdarevoj ulici, neposredno ispred objekta koji je pogođen NATO projektilom. Nadam se da će Memorijalni centar biti izgrađen u najkraćem mogućem roku. Grad je tokom poslednjih nekoliko godina učinio dosta toga, zajedno sa kolegama iz RTS-a i Ministarstva kulture i informisanja, da u skladu sa procedurom dođemo do rešenja koje bi predstavljalo pravi način uređenja i obeležavanja prostora na kojem se tragedija dogodila. Memorijalni centar će svakako biti sećanje i na druge žrtve NATO agresije, ali pre svega na radnike RTS-a koji su živote izgubili na radnom mestu – rekao je Mladenović.

Aleksandar Gajović je rekao da, iako se dvadeset godina postavlja pitanje ko je krivac za ovaj zločin i traži odgovor, to ne znači da ne treba da istrajemo na tome da oni koji su ovo učinili odgovaraju za to.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi