Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinar Jovanović se vraća u kuću čija obnova nije završena, nema više novca za iznajmljivanje stana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2019.

Autor: Jasmina Dobrilović Izvor: Cenzolovka

Novinar Jovanović se vraća u kuću čija obnova nije završena, nema više novca za iznajmljivanje stana

I pored toga što još uvek nije opremljena i u njoj nema uslova za normalan život, Milan i njegova supruga Jela odlučili su da se vrate u kuću koja je u decembru spaljena zato što više ne mogu da plaćaju iznajmljivanje stana.

Novinar Milan Jovanović sutra se vraća u kuću u Vrčinu koja je u decembru spaljena, iako se, kako nam je rekao, u kući još uvek nisu stekli uslovi za normalan život.

Jovanović je sa suprugom Jelom Deljanin posle požara nekoliko dana proveo kod komšija, a posle toga je iznajmio stan.

Taj stan više ne može da plaća i zato je prinuđen da se vrati u kuću u kojoj još uvek nema ni kuhinju.

Novinaru je kuća u koju se sada vraća zapaljena 12. decembra, u rano jutro. Tada je u kući izgorelo sve što je za života stekao, a njemu je život spasla supruga koja ga je, ošamućenog od lekova koje pije, jedva iznela iz dima i vatre koja je zahvatila sobu u kojoj je spavao.

Jovanović: Mnogo sam se zadužio

Jovanović za Cenzolovku kaže da se već previše zadužio, da je ušao u kredite, i da je bio prinuđen da prestane sa daljim radovima i nabavkom neophodnih stvari.

„Majstori više ne dolaze. Nemam s čim da sredim terasu i garažu, nemam kuhinju, ali nemam više ni para da plaćam kiriju. Zadužio sam se mnogo. Zahvalan sam Fondaciji Slavko Ćuruvija, koja je prikupljala finansijsku pomoć, kao i svim ljudima koji su mi pomogli. Bez tih novčanih sredstava ne bih ni ovoliko uspeo da uradim.“

Novinar koji još uvek ima policijsku zaštitu kaže da nema puno izbora osim da se vrati u kuću koju je sa suprugom sam izgradio, a koja se nalazi nedaleko od Ulice braće Simonović u kojoj živi osumnjičeni za paljenje kuće, bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović.

Naziv ulice je, inače, Skupština grada Beograda promenila na zahtev Dragoljuba Simonovića, najpoznatijeg među braćom Simonović.

Po paljenju kuće, 12. decembra prošle godine, Jovanović je sa suprugom Jelom Deljanin nekoliko dana proveo kod komšija, a nakon toga bio je prinuđen da iznajmi stan.

Tek što su se smestili, taj stan na Banovom brdu 30. decembra obili su nepoznati ljudi. Pajserom su razvalili vrata na terasi, ušli u kuhinju, ali su pobegli kada je Milan viknuo.

Šta je sa osobama koje su provalile u stan Jovanovića?

Advokatica Milana Jovanovića, Ana Matić Alimpijević, za Cenzolovku kaže da nema nikakvih saznanja o tome ko su osobe koje su provalile u stan novinara i da li se protiv bilo koga vodi postupak zbog toga.

Milan Jovanović, koji je u trenutku provale bio u stanu zajedno sa suprugom, za Cenzolovku kaže:

„Ne znam ni ko su ni šta su, policija me nikada nije obavestila ni o motivu obijanja stana ni o identitetu tih ljudi. Nikada ništa nisam dobio pismeno, ni o čemu nisam obavešten.“

Podsetimo da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 11. januara saopštio da su uhapšene osobe koje su provalile u stan Jovanovića, kao i da su priznale krivično delo i da su predate tužilaštvu.

Iz Drugog osnovnog tužilaštva nismo dobili odgovor na pitanje u vezi sa uhapšenim ljudima optuženim da su obili stan novinara Milana Jovanovića.

Nedavno je novinaru stigla i tužba od bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, optuženog da je naredio paljenje Jovanovićeve kuće.

Simonović je pored Jovanovića tužio i Željka Matorčevića, urednika portala Žig info, i Srećka Vasića, bivšeg komunalnog inspektora iz Grocke, jer su mu, kako tvrdi u tužbi, svojim tekstovima „naneli strah i bol“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi