Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dom vojske: Specijalna plaketa i "Večernjim novostima"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 06. 2019.

Autor: J. Matijević Izvor: Večernje Novosti

Dom vojske: Specijalna plaketa i "Večernjim novostima"

Klub generala i admirala Srbije uručio vredno priznanje našem listu za saradnju. Zahvalnost za praćenje konferencije "Mir i napredak umesto ratova i siromaštva".

Klub generala i admirala Srbije dodelio je "Večernjim novostima" plaketu za izvanrednu saradnju i značajan doprinos afirmaciji ovog udruženja. Priznanje je primio Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik, na svečanoj sednici Skupštine Kluba, održanoj u četvrtak u Domu Vojske u Beogradu.

Na svečanosti kojoj su prisustvovali i predstavnici Izaslanstva vojski pri ambasadama Rusije, Kine i Belorusije, kao i više vojnih i boračkih udruženja Srbije, glavnom i odgovornom uredniku našeg lista uručeno je i dvotomno izdanje knjige "Vojska Jugoslavije u odbrambenom ratu 1999. godine" u znak zahvalnosti za podršku i afirmaciju Kluba.

- "Večernje novosti" su jedini dnevni list koji je na odgovarajući način propratio međunarodnu konferenciju "Da se ne zaboravi" pod nazivom "Mir i napredak umesto ratova i siromaštva", održanoj u saradnji sa Beogradskim forumom za svet ravnopravnih, Subnorom Srbije i Društvom srpskih domaćina - rekao je general-potpukovnik Milomir Miladinović, predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije.

- Žao mi je što drugi mediji nisu shvatili važnost ove Konferencije, ne zbog nas, već zbog našeg naroda koji bi i na taj način saznao šta građani širom sveta misle o NATO agresiji na našu zemlju. U radu ove međunarodne konferencije učestvovalo je više od 200 gostiju, a gotovo 80 odsto njih bili su ekonomisti, novinari, istoričari i predstavnici humanitarnih organizacija iz inostranstva. Osudili su NATO agresiju, pohvalili našu vojsku i napore koji su pruženi u suprotstavljanju agresoru. Tako su pokazali da je istina o agresiji prisutna, ali da svetski moćnici i dalje kriju istinu zbog sebe.

Zahvaljujući se na izuzetnom priznanju koje su "Večernje novosti" dobile, Milorad Vučelić je kazao da je odrastao uz ustanike, vojnike i generale i da je imao sreće da odraste u jednom zanimljivom vremenu u kom je poznavao i poznaje neke vojskovođe i vrhovne komandante.

- Vojska je za mene uvek bila jedno uporišno mesto, sveto, koje se ničim nije moglo dovesti u pitanje čak i kad sam uzimao za pravo da ponešto o tome kritički mislim - rekao je Vučelić. - Svetom, kažu, dominiraju dva znaka. To su mač i pero. Vi koji nam dodeljujete ovo priznanje predstavljate mač koji je bio u dobrim i časnim rukama, a meni je preko "Večernjih novosti" i "Pečata" pripalo da se ponesem tim simboličnim perom. Zahvaljujem vam se od srca i u ime mojih saradnika, jer su i oni kao i ja ponosni na ovo priznanje.

Na svečanoj sednici Skupštine u četvrtak je dodeljeno i šest Medalja srpskih generala, najviše priznanje Kluba generala i admirala Srbije. Medalje su dobili general-pukovnik Branko Krga, general-potpukovnici Jagoš Stevanović i Ljubomir Draganjac, general-major Ljubomir Bajić, kao i pukovnici Zvonimir Pešić i Branislav Glušica.

ISTORIJA NE ZABORAVLjA JUNAKE

UZ "Večernje novosti", plaketu Kluba generala i admirala Srbije dobili su i "Prvi partizan" iz Užica i Evropski univerzitet u Beogradu. Primajući plaketu, profesor dr Milija Zečević, rektor ovog univerziteta, je rekao:

- Ne dajte da se zaborave vaša časna dela tokom građanskog rata devedesetih i za vreme NATO agresije, ne dajte da se zaborave ni Rezolucija 1244 ni Republika Srpska. Uvek znajte da istorija junake nikad ne zaboravlja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi