Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vesić: Ćosić mobinguje novinare TV N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2019.

Izvor: Tanjug

Vesić: Ćosić mobinguje novinare TV N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je danas glavnog i odgovornog urednika TV N1 Jugoslava Ćosića da prekine mobing nad zaposlenima u toj medijskoj kući i da prestane da istražuje ko mu je od zaposlenih dao mejl kojim je davao uputstva kako da ova televizija vodi hajku protiv njega i Skupštine grada.

"Od juče popodne Ćosić mobinguje zaposlene u N1 i sprovodi svoju istragu ne bi li otkrio ko mi je od zaposlenih dao kopiju mejla u kome daje uputstva kako da se vodi hajka protiv mene i Skupštine grada Beograda. Pozivam ga da prekine sa tim jer nikada neće saznati ko mi je dostavio njegov skandalozni mejl, niti ću ja ikada otkriti ime te osobe koja kao i mnogi zaposleni u ovoj televiziji ne može više da trpi Ćosićev teror i mobing. Nekima od njih preti da će morati da idu na poligraf u okviru prijave koju je podneo, rekao je Vesić za Tanjug.

"Ćosić je sinoć priznao da je skandalozni mejl u kome daje uputstva kako da se vodi hajka njegov. To je veoma važno jer sada znamo kako se organizuju kampanje na ovoj televiziji. Uputstva koja je prosledio novinarima nisu Ćosićeva već su dobijena od vlasnika ove televizije Dragana Šolaka koji na se na ovaj način protivzakonito meša u uređivačku politiku baš kako je u svom izveštaju napisao Džejms Harding i zbog čega je Brent Sadler napustio ovu televizuju. O ovome ću lično obavestiti strane suvlasnike ove televizije sa sve dokazima kako se fabrikuju afere i vode privatne kampanje", rekao je Vesić.

On je najavio da će od Udruženja novinara Srbije tražiti da stane u zaštitu novinara N1 kojima nije omogućeno da slobodno rade već su instrument za vođenje političkih i poslovnih obračuna suvlasnika televizije Dragana Šolaka.

”Udruženja novinara treba da stanu u zaštitu ugroženih novinara koji su kao novinar N1 Miodrag Sovilj prinuđeni da sa papira čitaju pitanja koja im pišu Šolak i Ćosić, a koja su u funkciji ostavarivanja njihovih ličnih, poslovnih i političkih interesa a objektivnog informisanja građana”, rekao je Vesić.

On je na kraju poručio da mu ne pada napamet da osporava bilo kom privatnom mediju da ima pravo na politički stav, ali da su Šolak i Ćosić televizuju N1 stavili potpuno u funkciju ostvarenja ličnih i poslovnih interesa.

"Mogu čak da razumem i Ćosićevu ličnu mržnju koju gaji prema meni a koja postoji od ranije, ali nema pravo da zloupotrebljava televiziju koju vodi za lične obračune”, zaključio je Vesić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi