Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UG: Vlast u Srbiji otpočela negativnu kampanju protiv nas i u inostranstvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 06. 2019.

Izvor: Danas

UG: Vlast u Srbiji otpočela negativnu kampanju protiv nas i u inostranstvu

Predstavnici vlasti u Srbiji državne posete van granica Srbije koriste za napade na kompaniju SBB i njenog osnivača Dragana Šolaka, iznoseći mnogobrojne neistine sa ciljem da kompaniji nanesu štetu u poslovanju, saopšteno je iz United Grupe.

Kompanija United Grupa u okviru koje posluje SBB, ali i televizije N1 i Nova S, pod konstantnim je pritiscima, navodi se u saopštenju za medije, a negativna kampanja koju svakodnevno organizuje vlast poprima razmere anticivilizacijskih postupaka, ističu oni.

„Prvo je početkom ove nedelje premijerka Srbije Ana Brnabić iznela niz netačnih i zlonamernih informacija na račun kompanije SBB. Učinila je to u Banjaluci i time uverila javnost da vlast i državne posete van granica Srbije koristi za napad na našu kompaniju kao jednog od najvećih investitora u Srbiji“, navodi ova kompanija.

Najnoviji potez Gorana Vesića, koji je u Briselu na sastanku Komiteta regiona Evropske Unije i Srbije, izneo najprizemnije optužbe na račun SBB, novinara i urednika N1, kao i osnivača Dragana Šolaka, dodaje United Grupa, ukazuju da je na delu ozbiljan pokušaj diskreditovanja ove kompanije i van granica Srbije.

„Ovaj gradski činovnik koji protivzakonito objavljuje internu prepisku novinara N1, podržan od predsednika Aleksandra Vučića, veruje da može da zloupotrebljava nekažnjeno javnu funkciju za iznošenje skandaloznih laži“, ističe se u saopštenju.

Očigledno je da vlast u Srbiji nije izvukla nikakve pouke iz izveštaja Evropske komisije i organizacije Fridom Haus, piše u saopštenju za medije United Grupe, u kojima se jasno navodi da nema napretka u slobodi izražavanja i da se u Srbiji guši sloboda medija.

„Mi i dalje ne razumemo da li je vlastima u Srbiji problem što smo vodeći operator u Srbiji i regionu, ili im smetaju dve nezavisne televizije N1 i Nova S“.

Kako se navodi u saopštenju, ukoliko je napad na SBB i United Grupu prouzrokovan zbog načina na koji njihovi mediji izveštavaju, poručuju  građanima da će kao vlasnici potpuno nezavisnih i profesionalnih medija, nastaviti i dalje da podržavaju pravo novinara da slobodno izveštavaju i pravo građana da se objektivno informišu.

„Ukoliko je problem što smo vodeći operator u Srbiji, a njihov državni projekat i pored sve podrške koju ima od Vlade beleži gubitke, poručujemo predstavnicima vlasti da ćemo i pored svih pritisaka i podmetanja i dalje nastaviti da razvijamo našu kompaniju kako u Srbiji tako i regionu“, dodaje se u saopštenju.

Iz ove kompanije navode i da će se svi oni koji o United Grupi budu iznosili neistine suočiti sa sudskim postupcima, a izveštaj o pritiscima koje kompanija trpi od državnih organa Srbije biće predstavljen merodavnim institucijama Evropske Unije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi