Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Komemoracija Danki Novović u sredu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 07. 2019.

Izvor: RTS

Komemoracija Danki Novović u sredu

Komemoracija povodom smrti Danke Novović održaće se u Galeriji Radio-televizije Srbije (Takovska 10) u sredu, 17. jula, u 12 časova, dok će poslednji ispraćaj pred kremaciju biti na Novom groblju u Beogradu u petak, 19. jula, u 15 časova.

Jedna od najslavnijih voditeljki Informativnog programa RTS-a Danka Novović preminula je u nedelju, 14. jula, a komemoracija u njenu čast održaće se u Galeriji RTS-a.

Rođena je u Prokuplju 1943. godine, živela je u Uroševcu, a 1953. godine se sa porodicom seli u Beograd. Primljena je na audiciji za TV spikere 1963. u Televiziju Beograd i svoj radni vek, do 2003. godine, provela je u RTS-u, pored ostalog i kao urednica Dnevnika.

Dobitnica je velikog broja nagrada, uključujući šest spikerskih i umetničkih nagrada "Gordana Boneti", kao i ovogodišnju nagradu za negovanje kulture govora "Radmila Vidak".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi