Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 08. 2019.

Autor: Tanjug Izvor: RTS

Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno

Majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža (48) Kristin Asanž izjavila je da vlade Velike Britanije i SAD "ubijaju" njenog sina, zbog razotkrivanja zločina i korupcije.

"Mog sina Džulijana Asanža polako, okrutno i nezakonito ubijaju vlade SAD i Velike Britanije, zbog višestruko nagrađivanog novinarstva koje otkriva ratne zločine i korupciju", napisala je Kristin Asanž na svom Tviter nalogu.

Ispod te objave ona je dodala objavu "Vikiliksa", odnosno izveštaj izvestioca UN za pitanja torture i mučenja koji se založio za prekid "kolektivnog progona" Asanža.

Izvestilac navodi da nikada za 20 godina rada nije video da se grupa demokratskih država udruži i zajedno namerno izoluju, demonizuju i zlostavljaju pojedinca tako dugo, bez imalo poštovanja prema dostojanstvu čoveka i vladavini prava.

Osnivač "Vikiliksa" trenutno se nalazi u zatvoru u Londonu, nakon što je posle skoro sedam godina uhapšen u Ambasadi Ekvadora u tom gradu.

Svi koji su ga posećivali rekli su da mu je zdravstveno stanje loše, prenosi Raša tudej navodeći da ga je prošle nedelje posetio novinar Džon Pildžer koji je rekao da se njegovo stanje pogoršava i da ga tretiraju gore od ubice.

Trenutno, Asanžu preti ekstradicija u SAD gde se tereti za posedovanje i širenje poverljivih informacija, a ukoliko sud utvrdi krivicu može biti osuđen na 175 godina zatvora.

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

13.08.

2019.

zika.ffm77@gmail.com [neregistrovani] u 00:03

Gde je sad protest UNS-a!Sramota

Postovane,Gospodje Koleginice i Gospodo Kolege iz UNS-a
-Gde je sad protest i svetska Organizacija Solidarnog-Protesta od strane mojih bivsih Kolega,kao i Uns-a-Srbije: za, Jadnog-"Викиликс-Asanza"-koga treba predloziti za"NOBELOVU NAGRADU"kao svetskog borca za ISTINU-razotkrivanje Zlocina"(direktno-novog-Svetskog Fasizma)-i-tkz.Svetske NATO-Demokratije koja je i nas bombardovala osiromasenim Uranijumom(Plutonijumom)-(i izvrsila-NATO-Holokaust-nad Srbijom, Republikom Srpskom i CG,kao i jadnim Albancima i ostalim Narodima-Nacionilnim manjinama,koji su ekstra kaznjeni, jer su zrtvovani kao/Kolateralna steta kod Atomskog Holokausta nad Srpstvom/za su-zivot sa Srbima/za sledecih 4,5 Milijarde Godina)! Sramota-je to i Bruka,za Srpsko-Novinarstvo! Koja sreca Da sam iskljucen,meni licno,nije produzen Status /2011)godine Clanstva-u Uns-u,posto nisam imao Dokaze da sam radio za Zute, Redakcije, nego sam radio-za kao samo-finansirajuci Novinar od 1985 za RTS-Do Zutih (pod RTS/Tijanic &Co /DS/Djilasa)i do danas radim dalje za interes mog Naroda-Srpskog-za-Dzabe-!!Tako da nisam bio u stanju da(mi UNS potvrdi da sam radio kao slobodni-Novinar,clan UNS-a)-da bi imao pravo po zakonu,da doplatim sam sebi privatno Radni staz-kao Novinar! Ne ocekujem da mi objavite,ovaj Komentar!Ali ucinite kao UNS-nesto da pokrenete Inicijativu,po pitanju gore navedenog Teksta! Da probamo da spasemo Jadnog-"Викиликс-Asanza"-koga treba predloziti za"NOBELOVU NAGRADU" kao svetskog borca za ISTINU-i Srpsku-razotkrivanje Zlocina"(direktno-novog-Svetskog Fasizma)-i-tkz. Svetske NATO-Demokratije koja je i nas bombardovala!!!! -Oduprite se - Probajte da operete UNS od bivseg-Negativnog Trenda pod Zutima i pokusajte da ga vratite u ruke Srpskog Nacionalnog Morala Narodnog-Ponosa-i-Interesa-u Globalnoj Borbi za opstanak,Protiv NATO-Istrebljenja Pravoslavlja!Kopija,Pisma/Komentara bice dostavljena Postovanom Gospodinu Ninu Brajovicu(DSMKiISrb)! Veliki pozdrav!Postovanim,Koleginicama i Kolegama iz UNS-a!Zika/Ffm.

Odgovori
pon

12.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:42

tragedija

Sta radi taj ,Putin kad nije u stanju da izbavi ovog heroja pravde Zalosno tuzno neverovatno i svi cute

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi