Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Kopernikus" kupio zemljište na kojem je "Buvljak", za 2,36 milijardi dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 08. 2019.

Autor: Blic Izvor: N1

"Kopernikus" kupio zemljište na kojem je "Buvljak", za 2,36 milijardi dinara

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je zemljište u Bloku 43, koje se nalazi preko puta buduće autobuske stanice na Novom Beogradu, prodato za 2,36 milijardi dinara na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Prema nezvaničnim satnanjima lista "Blic", zemljište je kupila kompanija Kopernikus.

Kako je rekao Vesić, a saopštio Beoinfo, pored prihoda od prodatog zemljišta, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će investitoru biti obračunat u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

"Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora, a najveću ponudu za lokaciju od dva hektara dalo je preduzeće čija je pretežna delatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada", rekao je Vesić.

Međutim, kako "Blic" nezvanično saznaje, lokacija je prodata firmi "Kopernikus" koja je vlasnik TV Prva i O2 TV.

Prema njegovim rečima, prodato zemljište nalazi se na poziciji sadašnjeg Otvorenog tržnog centra, koji će sa ove lokacije biti izmešten u naredne dve godine, što je obaveza Grada Beograda.

"Lokacija je obuhvaćena urbanističkim planom za kompleks autobuske i železničke stanice na Novom Beogradu i nalazi se na površinama namenjenim za komercijalne zone i gradske centre gde je moguće graditi poslovne sadržaje, ali i stambene zgrade, s tim da stambena namena može biti zastupljena najviše 80 odsto", rekao je Vesić i dodao da će za sve što se bude gradilo na toj lokaciji saglasnost davati Komisija za planove Skupštine Grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika precizirao je i da je obaveza investitora da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta radi povezivanja objekata sa gradskom infrastrukturom.

"Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda urediće javno građevinsko zemljište u skladu sa planom detaljne regulacije i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta", rekao je Vesić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi