Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Na Fakultetu političkih nauka danas treći po redu okrugli sto o izbornim uslovima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 08. 2019.

Izvor: Beta

Na Fakultetu političkih nauka danas treći po redu okrugli sto o izbornim uslovima

U Beogradu na Fakultetu političkih nauka danas će biti održan treći po redu okrugli sto o izbornim uslovima na kom će predstavnici političkih stranaka i saveza, medijskih udruženja, nevladinih organizacija i univerzitetski profesori razgovarati o stanju u medijima u Srbiji.

Kako su najavili organizatori FPN i Fondacija za otvoreno društvo, tema sastanka će biti "Pristup medijima i njihova kontrola" a predviđeno je da medijska udruženja i organizacije koje prate izbore, predstave svoje nalaze i preporuke na tu temu.

"Razgovor će biti posvećen pristupu medijima i njihovoj kontroli, koji su od ključne važnosti za obezbedjivanje fer i slobodnih izbora. Okrugli sto će biti posvećen problemima u ovoj oblasti za koje je moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora", saopštili su ranije organizatori okruglog stola.

Najavljeno je i da će prvi deo dijaloga, na kojem će biti predstavljene analize organizacija civilnog društva i medijskih udruženja, biti sniman i uživo emitovan preko ekrana postavljenog u sobi za novinare na Fakultetu političkih nauka, a da će drugi deo okruglog stola biti održan bez prisustva medija, po pravilima "Chatam House".

U najavi okruglog stola koju su potpisali dekan FPN-a Dragan R. Simić i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, stoji i da će u narednom periodu biti održana još dva sastanka, posvećena biračkim spiskovima i izbornoj administraciji, kao i biračkim pravima gradjana.

Sastanak na temu pristupa medijima počeće u 10 časova, a obraćanja novinarima planirana su za 12.30.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je ranije da je prihvatilo poziv da učestvuje na sastanku vlasti i opozicije posvećenom medijima, ali samo u prvom delu koji će biti javan dok je UNS saopštio da ne može da prihvati poziv jer nije uvažen njihov zahtev da se svim zainteresovanim novinarima omogući da prate ceo tok sastanka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi