Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gajić: Na čemu Tužilaštvo zasniva navode protiv uhapšenog radnika Krušika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 10. 2019.

Autor: Beta Izvor: N1

Gajić: Na čemu Tužilaštvo zasniva navode protiv uhapšenog radnika Krušika

Advokat Vladimir Gajić, pravni zastupnik uzbunjivača iz fabrike Krušik u Valjevu, pitao je na čemu Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal zasniva navode da je Aleksandar Obradović neovlašćeno pribavljao tajne podatke o poslovanju ovog namenskog preduzeća, s obzirom na to da su forenzičari tek danas počeli ispitivanje opreme koja je oduzeta od njegovog klijenta.

Gajić je u izjavi agenciji Beta objasnio da su na zahtev tužioca sudski veštaci danas započeli analizu računara, lap topa i telefona koji su oduzeti od njegovog klijenta prilikom hapšenja, i da im je za analizu potrebno između 10 i 15 dana, tako da nije jasno na čemu tužilaštvo bazira svoje tvrdnje.

Za advokata ovaj slučaj je sličan slučaju napada na Aleksandra Vučića u Potočarima, posle čega je započet proces protiv dvojice policajaca koji su tada otkrili zloupotrebe u vrhu MUP-a, a ne protiv odgovornih u MUP-u.

"Ovo je već drugi put da se onima koji otkriju afere ne pruža status uzbunjivača, već ministar unutrašnjih poslova hapsi one koji ga dovode u nepriliku", rekao je Gajić.

On je dodao da je interesantno da je tužilaštvo danas izdalo saopštenje slično onome koje je juče izdala Srpska napredna stranka.

"Sve što tužilaštvo stavlja na teret uhapšenog nije krivično delo i demantujem da je on sve priznao, kako su objavili neki mediji, jer ne može da se prizna nešto što nije krivično delo", istakao je Gajić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi