Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zvaničnik OEBS-a osudio napad na televiziju N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 10. 2019.

Izvor: N1

Zvaničnik OEBS-a osudio napad na televiziju N1

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir osudio je u petak nedavni incident protiv televizije N1, saopštila je ta organizacija.

"Snažno osuđujem svaki pokušaj i svaku aktivnost kojom se ugrožava bezbednost novinara. Napadi na medijske radnike da bi se oni predstavili kao strani plaćenici je opasno i neprihvatljivo ponašanje i mora da bude osuđeno i efikasno procesuirano", rekao je Dezir povodom incidenta koji se dogodio 14. oktobra kada su dvojica maskiranih muškaraca u dvorište zgrade N1 bacila veći broj letaka na kojima je pisalo "Republika Srbija doviđenja, N1 dobrodšli u Luksemburg".

Dezir je pozdravio brzu reakciju policije i pozvao je da hitno identifikuju to dvoje ljudi i izvedu ih pred lice pravde što pre, dodajući da "jedino efikasna istraga može da spreči slične incidente u budućnosti i omogući svim novinarima da rade u bezbednom okruženju bez ikakvih pritisaka".

On je podsetio da je Ministarski savet OEBS u decembru prošle godine usvojio Odluku o bezbednosti novinara koju treba primeniti u svih 57 zemalja članica organizacije i podsetio da su novinari N1 samo ove godine trpeli pritiske i doživljavali pretnje na koje je Dezir nekoliko puta reagovao. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi