Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Fantomi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 10. 2019.

Autor: Ivan Mrđen Izvor: Blic

Danas u „Blicu“, četvrtak 17. oktobar

Fantomi

Imali smo svojevremeno na ovim stranama „Blica“ veoma čitanu rubriku „Od 00 do 24“, u kojoj smo, prateći policijsku motorolu, beležili događaje koji nisu za veću priču, niti tema za „Hroniku“.

Od svih tih zaboravljenih šerpi na šporetima, komšijskih svađa, ujeda pasa i sitnijih saobraćajki zapamtio sam sjajan naslov iznad beleške o momku koji se, dok je pljačkao neku piljarnicu, maskirao tako što je stavio na glavu papirnu kesu sa otvorima za oči, nos i usta: „Nema ni za fantomku“.

Stvar sa fantomkama u međuvremenu je postajala sve ozbiljnija, posebno od rušenja u Savamali, da bismo ovih dana imali posebno izdanje sa hirurškim maskama ispred Televizije N1, valjda da bi se pokazalo kako se „hirurški precizno“ izvode akcije koje su smišljene na nekom drugom, fantomskom mestu. U tom smislu rado bih se odazvao pozivu Nezavisnog udruženja novinara Srbije da podržim protest „Novinari protiv fantoma“, zakazan za sinoć ispred Vlade Srbije, da to okupljanje nije organizovala neka sve u svemu anonimna Grupa za slobodu medija, a ne sam NUNS ili, kojim čudom, oba novinarska udruženja.

Fantom protiv fantoma, to se ubrzo pretvori u „Davitelj protiv davitelja“!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi