Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Asanž se pojavio pred sudom u Londonu i tražio odlaganje suđenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2019.

Autor: FoNet Izvor: N1

Asanž se pojavio pred sudom u Londonu i tražio odlaganje suđenja

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž se pojavio pred sudom u Londonu i zatražio odlaganje od tri meseca, kako bi se pripremio za borbu protiv zahteva da bude izručen Sjedinjenim Američkim Državama.

Asanž i njegovi advokati nisu uspeli da ubede sudiju Vanesu Barajcer da ima razloga za odlaganje. O izručenju bi trebalo da se raspravlja pet dana u februaru, sa kratkim pojavljivanjima pred sudom u novembru i decembru.

Asanž je ocenio da slučaj nije ravnopravan, jer vlada SAD ima "neograničene resurse", dok on nema lak pristup advokatima i dokumentima potrebnim za pripremu borbe protiv izručenja, pošto je u zatvoru u Londonu.

"Imaju sve prednosti", rekao je Asanž (48), javlja AP.

Američke vlasti optužuju Asanža da je sa bivšim obaveštajnim analitičarem Vojske SAD Čelzi Mening planirao upad u vladin kompjuter sa poverljivim podacima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi