Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Država pomogla Šolakovo carstvo?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 01. 2020.

Autor: Tanjug, Večernje novosti Izvor: RTV

Država pomogla Šolakovo carstvo?

Sukob TV operatera "Supernova" i "Junajted medije" otkrila je mnoštvo detalja o tome koliko su država Srbija i njene nadležne institucije grešile prilikom formiranja zakonskog okvira za emitovanje kablovskih televizija, pišu danas "Večernje novosti".

Beogradski dnevnik navodi da je, istražujući odnose u ovom biznisu, došao do detalja koji nedvosmisleno ukazuju na to da je zakonski okvir, isto kao i postupci države, išao jedino u korist najveće kompanije, SBB, koja je, kao i "Junajted medija", deo "Junajted grupe", kojoj predsedava biznismen Dragan Šolak.

"Novosti" dodaju i da stručnjaci s kojima su kontaktirali kažu da ni sam Šolak ne bi za sebe bolje napisao pravila.

S druge strane, "Junajted" je, umesto da pokuša da pronađe kompromis, izašao s javnom ponudom da "Telekom" preuzme, kako pišu "Večernje novosti", "samo kanal N1 po ceni od 0,4 evra po korisniku".

"Takvu ponudu im niko nije tražio, pa je 'Supernova' zvanično zatražila sve kanale. Međutim, još nema odgovora", piše dalje beogradski list.

Dnevnik navodi i da je pitao "Junajted" zašto ne nudi ceo paket od 17 njihovih kanala, ali da do zaključenja današnjeg broja nije dobio odgovor.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi