Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dejan Đorđević tužio list Danas
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2020.

Autor: Danas, Beta Izvor: N1

Dejan Đorđević tužio list Danas

Biznismen Dejan Đorđević koji je trebalo da postane kupac privatnog beogradskog Univerziteta "Megatrend", tužio je list "Danas" zbog "nanete duševne boli" i traži 500.000 dinara odštete.

Kako je naveo taj list u izdanju za sredu, Đorđević je tužio izdavača tog lista "Dan Graf", novnarku lista Zoricu Miladinović i glavnog i odgovornog urednika Dragoljuba Petrovića zbog tekstova koji, kako se navodi u tužbi, "sadrže neistinite informacije i teške uvredljive tvrdnje kojima se vređa čast i ugled tužioca".

U tužbi je navedeno da je pod naslovom u tom listu "Ko je biznismen Dejan Đorđević, čiji konzorcijum je kupio Megatrend" novinarka Miladinović napisala pod znacima navoda da je Đorđević završio Medicinski fakultet u Prištini, iako su to, kako se navodi, "lako proverljive informacije".

Povodom drugog teksta lista koji se navodi u tužbi, pod naslovom "Biznismen koji je kupio Megatrend: Iza mene stoji država", Đorđević ističe da su "očibodeće nedoslednosti između navedenih tekstova" kao i da novinarka Miladinović "potpuno netačno, neobjektivno i nepotpuno izveštava" predstavljajući Đorđevića "prvenstveno kao biznismena čiji je konzoricijum kupio Univerzitet Megatrend".

U tužbi se navodi i da je "nejasan interes javnosti da se omalovažava čovek koji ulaže kapital Evropske unije".

Novinarka Zorica Miladinović podnela je tužbu protiv Đorđevića zbog njegovog otvorenog pisma u kojem je naveo da "nije dao izjavu". Postupak povodom te tužbe će početi 23. marta u Osnovnom sudu u Nišu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi