Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Brnabić nastavlja da se oglušuje na javni poziv za distribuciju N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2020.

Autor: Nataša Kovačev Izvor: N1

Brnabić nastavlja da se oglušuje na javni poziv za distribuciju N1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nastavila je da štiti Telekom Srbija i krivi United Grupu (UG) za nestanak N1 iz ponude kablovskih operatora pod kontrolom države.

Premijerka to čni uprkos činjenici da su kanali uklonjeni iz ponude zbog isteka ugovora te da Telekom i dalje ne odgovara na ponudu za ugovor kojim bi N1, u skladu sa zakonom, bio vraćen gledaocima u 300 hiljada domaćinstava koji više ne mogu da prate naš program.

"Želim još jednom da apelujem na UG da, imajući u vidu javni interes i to da svi mi apelujemo da se vidi N1, da izađu u susret molbama Telekoma a to je da, dok se nastavljaju razgovori oko komercijalnog ugovora, dopuste da se emituju svi kanali kao i do sada, pod uslovima o kojima se dogovore odnosno pretpostavila bih ako do kraja 2019. nije bilo problema sa komercijalnim uslovima pod kojima su radili odnosno cenom, da se nastave dok traju dalje razgovori. Mislim da je to najrazumnije rešenje što bi dovelo do toga da se i vidi N1 i da ne postoji više ovakva vrsta političke kampanje", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da ne smatra da se N1 "samoukinuo".

"N1 nema tu moć, N1 je kanal. Ukinula ga je UG. Samo znam da ga nije ukinuo Telekom pošto se trudi da nastavi emitovanje svih kanala", rekla je Brnabić.

N1: Da li smatrate da postoji javni interes da se N1 vidi?

Brnabić: Postoji.

N1: Postoji ponuda da preuzmu emitovanje N1, a da se za ostale komercijalne dalje dogovaraju. To je nešto što je između dve kompanije, zbog čega se vi u toj situaciji stavljate na stranu jedne od njih?

Brnabić: Ja se ne stavljam, ja se stavljam na stranu N1. Jedina strana na koju se ja stavljam je N1. Dakle, ja apelujem da se vidi N1. I molim UG da dozvoli da se vidi N1.

N1: Zašto UG, ako je Telekom taj koji treba da odgovori na ponudu?

Brnabić: Zato što je UG naredila da se ukine N1.

N1: To nije tačno:

Brnabić: To je tačno, ja sam pokazala prepisku koja dokazuje da je to tačno.

N1: Ako idemo tom logikom, Telekom je tražio od United Media pre izvesnog vremena da se sa njihovih kanala za dijasporu ukine RTS. Zar nije bio javni interes da se RTS vidi?

Brnabić: Ja nisam ni direktor ni portparol Telekoma, kažem Vam kao predsednica Vlade koja se u ovo umešala kada je od toga napravljena politička kampanja pred izbore, što mislim da nije u skladu sa demokratskim vrednostima i mislim da je N1 zloupotrebljen. Kažem Vam da postoji pragmatičan, praktičan način da se ovo reši dok se razgovara oko komercijalnih uslova između dve kompanije. Ne mogu da komentarišem komercijalne uslove, samo kažem da je javni interes da se vidi N1 i apelujem na UG da prihvati ponudu Telekoma da se zbog javnog interesa nastavi emitovanje i N1 i svih ostalih kanala pod istim uslovima dok se ne postignu drugi uslovi. Svakako do izbora jer mislim da je važno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi