Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gajović: Išao sam od ministra do ministra da pitam što izbegavaju dolazak na N1 (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2020.

Autor: Jelena Petrović Izvor: N1

Gajović: Išao sam od ministra do ministra da pitam što izbegavaju dolazak na N1 (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je da je išao od ministra do ministra na jednoj sednici Vlade Srbije i pitao ih zašto ne gostuju na TV N1 i da su mu odgovarali - zašto ne bismo došli, neka zovu... Podsećamo da je TV N1 mnogo puta upućivala pozive ministrima i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Državni sekretar kaže da je održao obećanje koje je dao u jednom od ranijih gostovanja na N1.

"Ja sam u jednoj od vaših emisija, na primedbu da sam jedan od retkih koji dolazi u vaše emisije i to i sada mogu da kažem da volim da dođem, iz prostog razloga što mislim da ovde može dosta toga da se kaže, da se suprotstave mišljenja, i to je neka vrsta demokratije... Zaista sam na jednoj sednici Vlade išao od jednog do drugog ministra da bi pitao šta se događa, što izbegavaju dolazak na N1... Svi me poprilično zgranuto gledali - zašto ne bismo došli, neka zovu... E sad verovatno vi tu imate statistiku koliko ste ih puta zvali", rekao je Gajović. Voditelj je preneo Gajoviću da slobodno sledeći put može da im kaže da ih je N1 mnogo puta zvao, podsećajući da je predsedniku Vučiću upućivan i javni poziv.

Upitan o reakcijama, etiketama i pritiscima na N1 posle emitovanja dokumentarca "Vladalac", političke biografije predsednika države i SNS Aleksandra Vučića, Gajović je rekao da je odgledao serijal, ali da se možda može postaviti i kontrapitanje - da je to pritisak na glavnog aktera.

Dokumentarac mu se, kaže, nije dopao...

"Imao sam prilike da ga gledam, mislim da je pun ostrašćenosti, to mi se ne dopada... Mislim da je politizovan, mislim da mi se i to ne dopada... Ja kada govorim o dokumentarcu uvek imam u vidu Majkla Mura... Ovako je to jednostrano, ja ništa novo nisam saznao", naveo je gost N1.

Na pitanje šta je jednostrano, kaže  - postoji samo jedna strana. Na konstataciju da sam predsednik nije želeo da učestvuje u filmu, odgovorio je da se njemu dokumentarac ne dopada, da je "loše urađen i da bi teško mogao da ga podvede pod kategoriju 'dokumentarac'". Mislim da je loše urađen, ovo je zaista lični utisak, dodao je.

Upitan da li je pritisak na medije sve ono što smo čuli proteklih dana, a nakon emitovanja dokumentarca, kaže: "Možemo da napravimo i kontrapitanje, da li je to pritisak na drugu stranu, na možda onog koji je glavni junak, da li je to pritisak na njega", upitao je Gajović, nakon čega je voditelj ponovio da Vučić nije hteo da učestvuje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi