Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Opremanje hale „Čair“ za obolele bez prisustva medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 03. 2020.

Autor: Z. Miladinović Izvor: Danas

Nadležni danas nisu saopštili broj i stanje obolelih

Opremanje hale „Čair“ za obolele bez prisustva medija

Zdravstvene vlasti i stručnjaci u Nišu, kao i u Republici, danas nisu saopštili broj i stanje obolelih od kovida 19 u tom gradu, koji je označen kao jedan od tri najveća žarišta korona virusa u Srbiji.

Na redovnoj konferenciji za novinare u Beogradu moglo se čuti jedino da je na respiratorima na niškoj Klinici za infektivne bolesti troje pacijenata, a u zgradi stare Klinike za hirurgiju još 11.

Novinarima, snimateljima i fotoreporterima juče nije bilo dopušteno da na licu mesta prate opremanje Sportske hale „Čair“ za potrebe zbrinjavanja oko 1.000 obolelih sa lakšom kliničkom slikom. Halu su krevetima i drugom opremom snabdevali pripadnici Vojske Srbije.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije prethodno su kazali da će u hali biti „interneta, prostora za rekreaciju i dovoljno kapaciteta za ličnu higijenu“. Uprkos takvim „obećanjima“, reakcije dela javnosti na ovakav „smeštaj“ obolelih izuzetno su negativne.

Uprava Kliničkog centra Niš juče je potvrdila da je na Ginekološko-akušerskoj klinici, uz poštovanje svih zaštitnih mera, preksinoć oko ponoći uspešno obavljen porođaj Nišlijke I. T. (37) čiji je suprug u izolaciji zbog sumnje da je zaražen korona virusom.

Nišlijka je na svet donela zdravu devojčicu. Uprava ovog KC je, inače, od 18. marta potpuno zatvorena za medije u Nišu, gradu koji je, prema navodima državnih zvaničnika, jedan od tri najveća žarišta korona virusa u Srbiji. Kako saznajemo, niški KC je juče obišla delegacija medicinskih eksperata iz Kine, među kojima su bili i lekari koji su se izborili sa korona virusom.

Tri godine zatvora zbog kršenja samoizolacije

Osnovni sud u Dimitrovgradu osudio je juče S.Z. (38) iz Niša na tri godine zatvora zbog kršenja mere obavezne samoizolacije, nakon povratka iz inostranstva. Ovo je maksimalna kazna za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, a ujedno i prvo suđenje za kršenje mere samoizolacije. Suđenje je održano putem skajpa – video vezom između suda i pritvorske jedinice u Pirotu, u kojoj se S.Z. nalazi. Policijska uprava Niš juče je potvrdila za naš list da je zbog nepoštovanja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja od početka vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, podnela prekršajne prijave protiv 33 osoba, od kojih su 12 starije od 65 godina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi