Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Grupa pojedinaca podnela tužbu protiv urednika Informera zbog širenja panike lažnim vestima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2020.

Izvor: Beta

Grupa pojedinaca podnela tužbu protiv urednika Informera zbog širenja panike lažnim vestima

Grupa pojedinaca akademske i kulturne scene saopštila je večeras da je podnela tužbu protiv glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Informer Dragana Vučićevića zbog, kako se navodi, izazivanja panike prenošenjem lažnih vesti.

U saopštenju se navodi da se u tužbi ukazuje na neutemeljeno izveštavanje da "korona ubija kao kuga", kako je objavio taj list, uz uznemirujući nadnaslov "Katastrofa biblijskih razmera".

"Tvrdnjom da korona virus ubija kao kuga, prenose se netačne tvrdnje, jer osumnjičenom kao novinaru koji radi u interesu javnosti mora biti poznato da su stručnjaci iz Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa, dana 1. aprila 2020. godine izneli tvrdnju da je trenutna stopa smrtnost od tog virusa na taj dan iznosila između 2 i 3 odsto u odnosu na broj registrovanih zaraženih lica u Srbiji", navodi se u tužbi.

Dodali su da je kuga bakterijsko oboljenje čija smrtnost, prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, iznosi između 30 i 60 odsto, u zavisnosti od tipa.

Tužbu su podneli Vesna Rakić Vodinelić, Ljubomir Jacić, Dragoljub Bakić, Tanasije Marinković, Vesna Pešić, Dragor Hiber, Žarko Trebješanin, Igor Ginzberg, Biljana Stojković, Gordana Matković, Slobodan Prvanović, Dušan Petričić, Snježana Milivojević, Gojko Božović i Mikloš Biro.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi