Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Srpska lista da prestane sa selekcijom srpskih medija na Severu Kosova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 11. 2022.

Autor: UNS-DNKiM Izvor: UNS-DNKiM

UNS i DNKiM: Srpska lista da prestane sa selekcijom srpskih medija na Severu Kosova

Udurženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije protestuje zbog ponovne selekcije kosovskih medija na srpskom jeziku. Osim Televizije Most i portala Kosovo Onlajn, ostali srpski mediji na severu Kosova su za današnju konferenciju za novinare mogli da saznaju od televizije Pink umesto od Srpske liste koja je bila organizator ovog događaja.

Konferencija za medije je bila posvećena razgovorima čelnika Srpske liste sa predsednikom Srbije u vezi sa suspenzijom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Đurića od strane vršioca dužnosti generalnog direktora Kosovske policije.

Suspendovani Đurić se i prekjuče na konferenciji za medije koju je organizovala Srpska lista, povodom odluke o preregistraciji srpskih tablica, obratio isključivo odabranim medijima – Kosovo Onlajn i TV Most. 

UNS i DNKiM pozivaju  Srpsku listu da ne pravi selekciju novinara i da na događaje koje organizuje poziva sve medije, bez diskriminacije.

UNS i DNKiM podsećaju Srpsku listu da je veoma važno da svi mediji koji rade na Kosovu i Metohiji, prenesu poruke lidera koji učestvuju u radu institucija u Prištini, posebno u trenutku izraženih tenzija na severu Kosova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi