Naslovna  |  Šta radimo  |  Događaji  |  Novinari iz regiona u poseti UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji

Izvor: UNS

Novinari iz regiona u poseti UNS-u

Četvoro novinara srpskih medija iz regiona koji su na studijskoj praksi u beogradskim redakcijama posetili su danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

U poseti beogradskim medijima su novinar TV produkcije ZVO i časopisa „Izvor“ iz Vukovara Nikola Milojević, novinar „Spone“ iz Makedonije Stefan Radulović, novinar nedeljnika „Naša reč“ iz Rumunije Goran Pantin i novinar Udruženja „Morača- Rozafa“ iz Albanije Artur Popaj.

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović upoznao ih je sa radom i istorijatom UNS-a.

Kolege iz regiona danas počinju tronedeljnu praksu u okviru projekta „Studijski boravak novinara srpskih medija iz regiona u redakcijama u Srbiji“ koji UNS realizuje u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova – Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Cilj projekta je profesionalno usavršavanje i upoznavanje sa načinom rada u redakcijama u Srbiji, novim medijima kao i ostvarivanje bolje profesionalne komunikacije sa maticom.

Novinari će boraviti u veb redakcijama UNS-a, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, RTS-a i Kuće stil.

Kolege će prisustvovati i Šestoj konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu koja će biti posvećena projektnom sufinansiranju medija dijaspore i regiona, prelasku štampanih izdanja na onlajn platforme i mogućim modelima finansiranja medija. Konferencija će biti održana 23. oktobra u Pres centru UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi