Насловна  |  Шта радимо  |  Акције  |  Предавање студентима у оквиру акције "Одбранимо новинарство 2013"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акције

Предавање студентима у оквиру акције "Одбранимо новинарство 2013"

УНС је у овогодишњој акцији "Одбранимо новинарство", 5. новембра 2013. организовао предавање за студенте новинарства који истражују корупцију.

Предавач Иван Нинић говорио је о ефикасности Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја у новинарском истраживању и откривању највећих корупционашких афера у Србији.

Некадашњи сарадник антикорупцијског сајта Пиштаљка објаснио је студентима на који начин да захтевају информације од јавних предузећа и органа власти користећи Закон.

Навео је и своја искуства у откривању "Афере Шутановац" у изградњи зграде на Врачару и непријављеној имовини и "Афере Дулић" у којој је приватно предузеће тада министра Дулића пословало са државним органима и институцијама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси