Насловна  |  Шта радимо  |  Догађаји  |  Новинари и представници организација Срба у региону у посети УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Догађаји

Аутор: Ј.П. Извор: УНС

Новинари и представници организација Срба у региону у посети УНС-у

Седморо новинара српских медија и представника организација Срба у региону који су на студијској пракси у београдским редакцијама посетили су данас Удружење новинара Србије (УНС).

У посети и на обуци у београдским редакцијама су новинар портала www.in4s.net Горан Ћетковић из Црне Горе, новинарка и спикерка на локалној телевизији у Скадру и сарадница удружења „Морача Розафа“ Гордана Хајкоја из Албаније, сарадница часописа „Српско коло“ Јована Јовановић Кулаш из Хрватске, студент журналистике Давид Павловић из Бања Луке (Република Српска, БиХ), новинарка на локалном радију ,,Унивоx’’ Тања Панић из Словеније, сарадник Удружења Свети Јован Владимир и портала indentitet.al Милорад Хајкоjа из Скадра(Албанија) и новинарка „Српских недељних новина“ и сарадница Српског културног документационог центра из Мађарске Диана Кондић Ђурић.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић данас их је провео кроз просторије Удружења и упознао са радом и историјатом УНС-а. 

 

Новинари и представници организација из региона, наредних девет дана имаће праксу у веб редакцијама у Београду. Такође у УНС-у ће им бити организована обука за рад у Вордпресу (WordPress) и Џумли(Joomla).

Колеге ће присуствовати и Седмој медијској конференцији дијаспоре и Срба у региону.

Овогодишња конференција је посвећена јачању онлајн капацитета организација и удружења Срба у дијаспори и региону, њиховој улози у информисању, предностима коришћења онлајн медија и промовисању српске заједнице у иностранству.

Конференција ће бити одржана 27. децембра у Прес центру УНС-а.

Колеге из региона на праксу су дошле у оквиру пројекта ,,Студијски боравак новинара и представника организација из региона у редакцијама у Србији’’ која ће трајати до 28. децембра. Пројекат је организовао УНС у сарадњи са Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.

19.децембар 2016.године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси