Насловна  |  Шта радимо  |  Пројекти  |  Школа веб вештина, предузетништва и новинарства за особе са инвалидитетом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Пројекти

Школа веб вештина, предузетништва и новинарства за особе са инвалидитетом

Пројекат „Школа веб вештина, предузетништва и новинарства за особе са инвалидитетом– нове могућности за образовање, запошљавање и предузетништво„ трајао је од септембра до децембра 2015. године. Финансијски га је подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Циљ Школе веб вештина, предузетништва и новинарства је инклузија особа са инвалидитетом и побољшање њиховог положаја у друштву захваљујући оспособљавању за обављање боље плаћених послова на тржишту рада.

Циљ школе био је да, осим оспособљавања за самосталан рад на вебу, полазнике мотивише и на покретање самосталног бизниса указивањем на бројне успешне примере и начине на које може да се заради на вебу. Зато је током курса организован и низ вежби током којих се од полазника тражила и демонстрација предузетничког начина размишљања, а резултати и решења која су полазници осмишљавали били су конкретни показатељи да код њих долази до промена и у начину размишљања захваљујући стеченим знањима и вештинама током курса.

Школу је завршило 10 полазника. Они  су стекли  знања и вештине које нису могли добити током формалног образовања (Стицање основних знања о веб новинарству која су неопходна за креирање квалитетног садржаја за веб и поштовање професионалних и етичких принципа у новинарству; учење администрирања веб сајта у WordPress-у и CMS-у; учење основних техника истраживања и проналажења података на интернету; симулација рада виртуалних новинарских редакција; пкретање блогова или сајтова и самостално објављивање текстова на истим; фото и видео монтажа). 

Школа им је понудила програм који не могу да добију у другим образовним институцијама, што због одсуства оваквих програма, што због неприлагођености тих програма или објеката особама са инвалидитетом.

Одржано је 108 часова (теоријски часови и вежбе). Са мањим бројем полазника који су показали нешто слабије резултате организоване су додатне вежбе током курса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси