Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Дејан Црномарковић – „Бог је желео да будем птица“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

25. 09. 2020.

Извор: УНС, Шумадијске вести

Дејан Црномарковић – „Бог је желео да будем птица“

Уредник магазина „Независне варошке новине“, портала „Шумадијске вести“ и члан УНС-а Дејан Црномарковић објавио је књигу поезија „Бог је желео да будем птица“, коју је издала Народна библиотека „Милутин Срећковић“, најстарија установа културе у Смедеревској Паланци.

Својом поезијом скренуо је пажњу и кинеске књижевне јавности, где је са породицом живео. Тамошњи портал објавио је интервју у којем је рекао: „Поезија је мој лични окршај са животом. Неки простор у коме смо ’један на један'. Дубоко проживљавам тај сукоб, и свака написана реч ме приближава крајњем исходу. Нема ту победника и пораженог, а остаје реч, остаје песма о њима… Не бих мењао тај фантастичан осећај“.

Његове књиге налазе се и у библиотеци међународне школе у Хефеју и фонду националне библиотеке кинеске провинције Анхуи, пише портал „Шумадијске вести“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси