Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Жељко Марковић - “Врдник, међународна прича”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

29. 04. 2014.

Жељко Марковић - “Врдник, међународна прича”

Дугогодишњи новинар новосадског “Дневника“ и члан УНС-а Жељко Марковић, објавио је монографију “Врдник, међународна прича”.

 

“Врдник, међународна прича” је Марковићева једанаеста књига, публицистичко-историографско дело које је резултат десетогодишњег истраживачког пројекта овог новинара рођеног у Врднику.

Марковић се у свом “завичајном” делу, обогаћеном јавности непознатом архивском грађом, бави двестогодишњим међународним везама, космополитским и мултиетничким феноменом “најоригиналнијег војвођанског насеља”, некадашњег чувеног рударског центра на Фрушкој гори, где је далеке 1804, отварањем рудника угља, зачета индустрија на територији данашње Србије.

„Монографија универзалног значаја и супериорног изгледа, остварење је врсног новинара-истраживача који је овом драгоценом књигом у овај жанр унео највише публицистичке критеријуме“, сматра један од четворице рецензената проф. др Слободан Марковић са Природно-математичког факултета у Новом Саду и додаје да Марковићева књига “по обиму и свеобухватности истраживања има научни карактер, а истовремено задржава лепоту књижевног изражавања стварајући тако нови идеал писања летописа насеља на нашем језику.”

Жељко Марковић је добитник награде УНС-а “Лаза Костић” за  репортажу 2010. године.

Издавач: Ауторско издање

Број страна: 1.144, латиница, тврди повез, шивено

Година издавања: 2014

Формат: 165x232 mm

ИСБН: 978-86-911579-5-1

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси