Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Извињење новинарке амбасадорки САД у Црној Гори: РТЦГ није одговорна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

10. 12. 2020.

Аутор: Фонет, РТЦГ Извор: Н1

Извињење новинарке амбасадорки САД у Црној Гори: РТЦГ није одговорна

Ауторка емисије Телескопија Тамара Никчевић изјавила је да се извињава ако је амбасадорку САД у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке увредила констатација коју је изнела у емисији Телескопија 8. децембра, као и да уредништво и менаџмент РТЦГ не сноси апсолутно никакву одговорност јер су "спорне" констатације изречене у ауторској емисији.

"Иако сам се позвала на веома релевантан извор, заиста ми није била намера било кога да вређам, посебно не амбасадорку земље која је, верујем, кључни савезник Црне Горе", казала је Тамара Никчевић за Побједу, преноси РТЦГ.

Она се запитала и да ли је могуће да амбасадорка не разуме "запрепашћење дела црногорске јавности ћутањем црногорских западних савезника на предизборно и постизборно дивљање великосрпског национализма, на константне нападе на грађане црногорске националности, на хајку на мањинске народе, на поруке и иконографију која је претходила ратовима на простору бивше Југославије, на непризнавање геноцида у Сребреници од стране нове власти и њених присталица".

Чуди је, каже, и да амбасада САД у Подгорици није нашла за сходно да реагује на недавни незабележен мизогини напад на њу, иако је амбасаду, као "незваничног протежеа проруског таблоида у којем је овај напад објављен, на то благовремено упозорила".

"Иста амбасада промптно стаје у заштиту њене екселенције Рајзинг Ранке, дозволивши, притом, себи не само да ми јавно дели лекције о новинарству, него да нити речју демантује оно због чега су реаговали", казала је Тамара Никчевић.

Савет РТЦГ јуче је једногласно утврдио да је дошло до кршења програмских стандарда у емисији "Телескопија", у којој је Тамара Никчевић казала да је америчка амбасадорка на приватној вечери саопштила да су се прибојавали "да ће председник Црне Горе Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси