Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: Влада да прекине финансирање РТЦГ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

04. 01. 2021.

Извор: УНЦГ

УНЦГ: Влада да прекине финансирање РТЦГ

Удружење новинара Црне Горе позива министра финасија Милојка Спаића да обустави привремено финасирање РТВ ЦГ у времену док се не усвоју буџет за 2021. годину. Предлажемо да се новац полаже на посебан рачун и да буде на располагању новом руководству, јер садашње није достојно својим радом да троши новац свих пореских обвезника у Црној Гори.

РТВ ЦГ се од септембра претворио у приватни сервис једна партије и једног човјека, који је уједно и креатор уређивачке политике против нове Владе Црне Горе и нове парламентарне већине у Скупштини Црне Горе.

Јавни сервис је и у функцији пузајућег државног удара који има за циљ стварања још већег јаза и родубљивања сукоба у поларизованој Црној Гори. У Јавном сервису од септембра нема отпора професионалних новинара садашњој уређивачкој политици и залагање за објективно информисања јавности.

Сматрамо да запослени у РТВЦГ су на истом фону као и уређивачки тим, који је ругло не само у Црној Гори, него и међународна срамота Црне Горе у области медија. И њима треба да буде јасно, уколико наставе са подршком уређивачке политике садашњег руководства, да изворе финасирања треба да потраже на мјесту одакле им долазе инструкције за овакву уређивачку политику, а не од грађана Црне Горе и буџета за 2021. 

Садашње руководство РТЦГ за новац за плате, варијабиле и топле оброке и превоз обрате лично Милу Ђукановићу и његовим тајкунима, а за производњу програма им средства и не требају, јер од марта ништа не раде многе радакције, а уредно примају плате и све бенефиције које их следују када су радили програм.

Удружење новинара Црне Горе користи прилику да свим новинарима Црне Горе први честитају вриједан јубилеј – 150. година новинарства у Црној Гори, као и 75 година Удружења новинара Црне Горе. 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, генерални секретар

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси