Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  На дочеку младог репрезентативца у Подгорици вређан новинар РТЦГ, клицало се Србији и Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

26. 04. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

На дочеку младог репрезентативца у Подгорици вређан новинар РТЦГ, клицало се Србији и Косову

Грађани који су синоћ у Подгорици дочекали црногорског репрезентативца у боксу Петра Лијешевића са завршеног Светског првенства за младе где је освојио сребрну медаљу, вређали су спортског новинара РТЦГ Небојшу Шофранца.

Они су клицали Лијешевићу али и Косову, Србији, поред тробојки, доминирале су заставе Србије, заставе са четири оцила, није било званичних симбола државе Црне Горе, под чијом заставом се Петар борио у Кјелцеу.

На аеродрому га је дочекао и функционер владајућег Демократског фронта Славен Радуновић, види се на снимцима које су објавили подгорички медији.

Присталице боксера Петра Лијешевића су новинара РТЦГ Небојшу Шофранца из масе називали усташом и сплачином и позивали га да „изађе пред Србе“.

РТЦГ тражи од министра да полиција идентификује особе које су вређале новинара

Менаџмент и уредништво Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ) данас су затражили да се идентификују особе које су вређале новинара Небојшу Шофранца на националној основи, током дочека младог вицешампиона света у боксу Петра Лијешевића.

„Најоштрије протестујемо против вређања, малтретирања и покушаја понижавања на радном задатку једног од најбољих црногорских новинара Небојше Шофранца. Посебно зато што се полиција, присутна на аеродрому, понашала инертно са становишта физичке заштите наше екипе и крајње суздржано према руљи која је репортера Шофранца претећи позивала да изадје ван“, наводи се у саопштењу РТЦГ.

У отвореном писму министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу, уредништво и управа РТЦГ затражили су да се идентификују особе које су вређале новинара, чији се гласови чују на клипу објављеном на друштвеним мрежама.

Грађани, који су синоћ дочекали црногорског репрезентативца у боксу Петра Лијешевића који допутовао је у Подгорицу са завршеног Светског првенства за младе где је освојио сребрну медаљу, вређали су Шофранца.

Поједине невладине организације су позвале надлежне институције да заштите достојанство новинара и осигурају њихову безбедност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси