Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Погинула новинарка Борка Будић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

27. 04. 2021.

Извор: ФоНет

Погинула новинарка Борка Будић

Новинарка бројних редакција у Републици Српској (РС) Борка Будић (38) погинула је у планинарској несрећи у Словенији, јавили су вечерас бањалучки медији.

Вест о смрти Борке Будић објавио је портал Српскаинфо, наводећи да је била дугогодишња новинарка „ЕуроБлица“ и тог портала и да је „читаоци памте и као талентовану шармантну блогерку“.

„Тужна вијест шокирала је новинарску заједницу у РС и бројне Боркине пријатеље широм Балкана. Како је написала на свом блогу, од скоро 10 година рада у бањалучким редакцијама, остао јој је ‘само’ надимак Б.Б. и велика љубав према писаној речи“, наводи портал Српскаинфо.

Студије новинарства зваршила је у Бањалуци, а током десетогодишњег новинарског стажа, најдуже је радила у дневним новинама “Фокус” и редакцији “ЕуроБлица”, где је провелча више од пет година.

Преселила се у Словенију и посветила планинарењу, али није престајала да пише.

„Недавно је, на први дан пролећа, објавила блог ‘Планине ме зову, морам ићи’. И отишла је, нажалост…“, објавио је портал Српскаинфо.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси